"L

'objectiu principal és formar jugadors i persones". Aquesta frase és una de les més repetides quan es parla de futbol base. La cita també és molt recurrent quan van mal dades en algun filial i es mira de treure ferro a la situació. Ara bé, aquesta afirmació no encaixa en cap cas amb el Barça B, proper rival de l'Olot (dissabte, 18.00). L'alarmant deriva negativa del filial a la primera volta va fer que els responsables esportius blaugranes decidissin arremangar-se per evitar un segon descens consecutiu i buscar solucions. El filial va trencar el tòpic que diu que és més fàcil fer fora l'entrenador que no pas mig equip i durant aquest mercat d'hivern el club ha sacsejat de dalt a baix la plantilla a la recerca d'un revulsiu que sembla haver trobat.

Dissabte, l'Olot es trobarà un Barça B amb Gerard López encara a la banqueta però completament diferent del que el va superar per la mínima al Municipal a la primera volta (0-1) i al que ha navegat per la zona de descens durant bona part de la primera volta de la Lliga. I és que el nou Barça B d'aquest 2016 és un equip fet a cop de talonari, reforçat amb jugadors que sobrepassen de sobres els 20 anys fitxats únicament per evitar el desastre. Lluny de la política de formar jugadors perquè vagin pujant escalons fins al primer equip, el Barça ha tirat pel dret en el seu objectiu de salvar la categoria i evitar el desastre. Un parèntesi s'entén en la filosofia de formació i de projecció dels joves del juvenil veient com el fantasma de la Tercera Divisió sobrevolava el Mini. D'aquesta manera, un dels nous cracks del Barça B és Alberto Perea, fins fa ben poc l'ídol de l'afició de l'Olot. El mitjapunta manxec és un dels 9 fitxatges que ha fet l'equip durant el mercat d'hivern. Així, han aterrat al Mini el porter Ezkieta (Osasuna), els defenses Moisés Delgado (Sevilla Atlètic) i Borja López (Mònaco/Arouca), els migcampistes Fali (Nàstic), Robert gonçalves (Fluminense), Xemi Fernández (Cornellà) i els davanters Perea (Olot), Dani Romera (Almeria B) i Salva Chamorro (Tondela). Tret d'alguna excepció com Xemi o Ezkieta, tots són jugadors fets i drets amb experiència en categories superiors cridats amb l'única missió de salvar el filial. Perquè entressin, el club ha hagut de fer fora mitja plantilla de la que va començar la temporada: Ondoa (Nàstic), Campins i Dongou (Saragossa), Bagnack (Nantes), Grimaldo (Benfica), Calvet (Deportivo B), Babunski (Estrella Roja), Enguene (Antalyaspor), Aitor Cantalapiedra (Vila-real B) i Maxi Rolón.

La revolució està funcionant de moment i el Barça B encadena tres victòries seguides que li han permès situar-se a la zona tranquil·la.