Mentre Palafrugell i Marca de l’Ham se les tenen al capdavant de la classificació del grup 15 de Tercera Catalana, l’altra part de l’emoció de la lliga se centra en quins tres equips baixaran. Quan queden quatre mesos per acabar, cap equip està mort i al voltant de sis conjunts lluitaran per evitar el descens.

El Fortià es manté com a cuer amb 12 punts, però el diumenge va demostrar que vendrà molt cara la seva pell i va arrencar un punt (0-0) del gairebé inexpugnable Mas Oliva, territori on l’Agrupació Esportiva Roses només ha perdut davant el Sant Pere Pescador. Els nois de David Maspla tenen la permanència a cinc punts, i tenen la mirada fixada en el Cistella. El conjunt d’Alejandro Tello, empatat amb el Monells amb 17 punts, es troba en una dinàmica perillosa: no guanya des del 28 de novembre i ha perdut cinc dels últims sis partits. A més, en el pròxim partit rebrà la visita del Marca de l’Ham.

Moviments a Viladamat i Cabanes

Els equips que avui acompanyarien el Fortià a Quarta són el Garriguella i el Cabanes. Per una part, un gol a l’últim minut del Mont-ras (4-4) va impedir als de Fran Lara -desconeixen el triomf el 2016- situar-se en zona de permanència. Per l’altra part, el Cabanes és l’equip de baix que sembla haver trobat el camí: no perd des del 29 de novembre i d’entre els èxits que ha tingut en aquest període destaca l’assalt al camp del Marca de l’Ham.

El sisè conjunt que es podria veure involucrat a la zona baixa és el Viladamat, que va canviar l’entrenador ara fa deu dies. Marc Alabau, fins ara tècnic ajudant de Pere Carreras, ha agafat les regnes i dissabte va obtenir la seva primera victòria davant el Monells (1-0) gràcies a un solitari gol de Youssef.

Si el Cabanes s’ha reforçat les darreres setmanes amb Lluís Sola, amb passat al Roses, el Viladamat ha fitxat Èdgar Gomis, que havia jugat al Sant Pere i al Borrassà.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.