Quin seguiment té el bàsquet en una ciutat, Manchester, on l'esport rei és el futbol?

És molt complicat poder eclipsar el futbol i més a Manchester, on hi ha dos equips amb molta història com són el United i el City. Realment el bàsquet és un esport bastant minoritari, encara que s'està posant cada vegada més de moda, ja que cada cop el nostre pavelló està més ple. Considero que el bàsquet és el cinquè esport en seguiment de la ciutat, per darrere del futbol, el rugbi, el tennis i el criquet.

United o City? Ha anat a algun partit? Què li ha cridat l'atenció de la Premier?

Tots dos igual, si sóc sincer. El United és un equip amb més tradició i el City potser té la imatge aquesta de ser una mica el nou ric. Només he tingut l'oportunitat de veure un partit i va ser una experiència molt atractiva, concretament va ser un Manchester City-Sevilla, de la Lliga de Campions. El més sorprenent és com els aficionats no paren de cantar durant el partit.

És un professional del bàsquet o fa alguna altra activitat?

Aquest any he començat un màster de comptabilitat i finances i continuo entrenant nens de les categories inferiors del club.

L'aventura anglesa la viu sol o ha anat a Manchester acompanyat?

Per desgràcia estic sol aquí, encara que he tingut molta sort amb el grup de jugadors amb els quals he coincidit.

Com és el dia a dia habitual d'Álvaro Alarcón a Manchester?

El meu dia a dia aquest any és molt diferent al de la temporada anterior, pel màster. No tinc gaire temps entre això i la feina que requereix, entrenaments amb els nens del club, entrenaments i partits tant amb la universitat com amb el meu club. Si tinc una mica de temps lliure, el dedico al gimnàs o a fer una volta per Manchester.

Ho recomana, això de provar fortuna a l'estranger?

Sense dubtar-ho, ja que agafes molta experiència i coneixes altres cultures. Si és un país amb una llengua diferent, molt millor, així la pots anar aprenent.

Ha jugat a l'Adepaf, al Sant Josep... com viu la situació del bàsquet gironí? S'explica per què Girona no ha sigut capaç de donar relleu a l'Akasvayu i al Sant Josep amb un equip en categoria professional?

La veritat és que és molt trist com ha acabat el club de bàsquet de Girona. Un equip amb tanta història, per on van passar tants bons jugadors, es mereix un final diferent, però tots sabem com està la situació del bàsquet en general. Per altra banda hi ha dos equips de la província de Girona, com són el Salt i el Quart, que estan fent un paper molt bo a la categoria de lliga EBA amb jugadors del voltant de Girona. Això és tot un orgull per al bàsquet gironí.

Què recorda de la seva estada a Girona, al Sant Josep de Ricard Casas i Zan Tabak, i de l'aventura a LEB Or entre 2010 i 2012?

Només tinc records bons, vaig tenir la sort d'agafar l'època daurada del bàsquet gironí en referència a les categories inferiors i coincidir amb jugadors de molt de nivell. Després vaig tenir la gran sort de poder gaudir de minuts a LEB Or, que va ser una sensació increïble i una recompensa a tot l'esforç realitzat.

Molts exjugadors de l'Adepaf són ara a la junta. És una bona manera per revifar el club?

Quina millor manera de revifar l'Adepaf que jugadors formats al club i entenent el significat del club. Serà un procés lent però, tal com es treballa amb les categories inferiors, crec que l'Adepaf al final tornarà a jugar a categories superiors.