El Manchester City ha anunciat aquest dilluns el fitxatge per a la propera temporada de l'entrenador santpedorenc Pep Guardiola, que l'estiu que ve abandonarà el Bayern de Munich i posarà rumb a la seva primera experiència a la Premier League signant un contracte de tres temporades amb el seu nou club.

"El Manchester City pot confirmar que en les últimes setmanes ha començat i conclòs les negociacions contractuals amb Pep Guardiola per convertir-se en entrenador del Manchester City a partir de la temporada 2016/17. El contracte és per tres anys. Aquestes negociacions han sigut un reinici de les que es van produir en 2012", va explicar el club anglès al seu web.

El City ha explicat que "per respecte a Manuel Pellegrini i als jugadors" ha decidit fer públic el fitxatge de Guardiola, així com per "treure tota la càrrega innecessària de les especulacions". "Manuel, que recolza plenament la decisió de fer aquesta comunicació, està totalment centrat a aconseguir els objectius d'aquesta temporada i conserva el respecte i el compromís de tota la directiva", ha afegit el club del xilè, que tenia contracte fins el 2017, però amb una clàusula que permetia a una de les parts trencar-lo.

D'aquesta manera, Guardiola emprendrà la tercera etapa de la seva carrera com a entrenador, després de quatre anys al capdavant del F.C. Barcelona, on es va iniciar com a tècnic del filial, i del seu trienni al Bayern de Munich que conclourà aquesta temporada.

Després d'anunciar la seva marxa del club alemany, l'entrenador català ja va deixar entreveure el mes passat que la seva destinació seria la Premier. "Vull experimentar els estadis i emocions d'Anglaterra. Crec que a la meva edat és el moment adequat. Sóc prou jove i necessito un nou desafiament. La meva carrera està lluny d'acabar", va dir llavors.

A l'entitat 'citizen', Guardiola es retrobarà amb Txiki Begiristain, el director esportiu que li va donar l'oportunitat com a primer entrenador del Barça el 2008 i que ara ha tornat a confiar en qui també va ser el seu company com a futbolista, quan tots dos vestien la samarreta blaugrana sota les ordres de Johan Cruyff.

El seu principal objectiu serà guanyar la primera Lliga de Campions en la història del City, sempre que no ho aconsegueixin abans aquesta mateixa temporada, en la qual jugaran contra el Dinamo Kíev a vuitens de final. Abans, intentarà complir aquest mateix objectiu amb el Bayern, amb el qual té encarrillada la seva tercera Bundesliga consecutiva.