El FC Barcelona s'ha emportat aquest dissabte al Camp Nou davant de l'Atlètic de Madrid una victòria molt important per al desenllaç del campionat (2-1), en un partit gris dels de Luis Enrique davant d'un conjunt blanc-i-vermell que va jugar un dels millors partits de la temporada i ha estat molt superior en moltes fases del partit, però que va pagar cares les dues expulsions de Diego Godín i Filipe Luis.

La trobada va començar amb un Atlètic de Madrid pressionant molt amunt la sortida de pilota de l'equip blaugrana. Cosa que no va tardar a donar els seus fruits, ja que als dos minuts de joc, Saúl, amb un xut des de mitja distància que obligava Claudio Bravo a l'estirada perquè la pilota no entrés a la porteria.

Lluny de ser només un avís, els blanc-i-vermells van passar a controlar els primers minuts del xoc, davant d'un FC Barcelona que no trobava el rumb. A la segona que van tenir, Koke tenia més sort i marcava el primer gol del partit (min. 10); una passada sobre la línia de fons de Saúl amb la seva cama dreta, era aprofitat pel '6' de l'Atlètic de Madrid, que sol en el punt de penal rematava amb l'interior del seu peu dret a plaer.

Va haver de passar mitja hora perquè el conjunt blaugrana creés la primera ocasió de perill sobre la porteria de Jan Oblak. Amb una possessió llarga i pausada, l'uruguaià Luis Suárez acabava la jugada i posava en compromisos la defensa, amb un xut que va tallar el porter bosnià. Va ser un minut després, quan Leo Messi, que no havia aparegut fins aleshores, aprofitava la passada de Jordi Alba a l'interior de l'àrea i davant d'un bosc de cames, posava la pilota a l'interior de la xarxa per empatar la trobada.

A poc a poc es van anar igualant les forces, amb un Atlètic que es veia obligat a replegar-se amb el pas dels minuts gràcies al joc d'un FC Barcelona que s'entonava per moments tot i que sense la brillantor d'altres ocasions.

Va arribar poc, però va fer mal cada vegada que va poder l'equip català. Set minuts després, una pilota en profunditat per la qual lluitaven Luis Suárez i José María Giménez va ser aprofitada pel primer, i amb un tret ras que passava per sota de les cames de Oblak avançava el seu equip.

La primera part va acabar de la pitjor manera possible per al 'Cholo' Simeone, que no només tenia el marcador en contra, sinó que es quedava amb un jugador menys després de l'expulsió de Filipe Luis. El jugador brasiler va fer una entrada, tan innecessària com dura, amb la planxa per davant a Leo Messi a la línia divisòria i el tècnic atlètic es veia obligat a recompondre el seu entramat defensiu per a la segona meitat. El tècnic blanc-i-vermell va optar per fer sortir Jesús Gámez al lateral esquerre i el perjudicat, en aquest cas, va ser Gabi, que es va quedar a la banqueta.

Durant els primers minuts de la segona meitat no van semblar notar la inferioritat els jugadors blanc-i-vermells. Amb un Yannick Carrasco superb en velocitat i un paper fonamental de Saúl i Augusto a la medul·lar, sostenien un Atlètic de Madrid que fins i tot va tenir diverses ocasions per aconseguir la igualada.

La més clara, sobrepassat el minut 55, quan una cavalcada de Carrasco a banda canviada acabava en un centre que Griezmann aprofitava sol a l'àrea petita, i que només Bravo, gairebé sense voler, desviava amb els peus quan iniciava la seva estirada.

L'Atlètic de Madrid estava sent superior al seu rival, dominant la possessió de la pilota i les sensacions del partit. Però en aquell moment es complicava encara més el partit, quan l'uruguaià Diego Godín veia la segona groga en una jugada sense aparent perill, i deixava el seu equip amb nou jugadors, a falta de gairebé 25 minuts.

Ni amb aquestes queia sobre la lona l'equip matalasser, que continuava buscant l'empat, conscient de les seves limitades opcions. Tot i que la mala sort continuava amb un nou ganxo directe en forma de lesió i Augusto s'havia de retirar amb ostensibles mostres de dolor al seu genoll esquerre.

El turc Arda Turan va poder gaudir d'una mica més de 20 minuts i fins i tot va poder ajusticiar el seu exequip, quan als pocs minuts d'entrar al terreny de joc agafava una bona passada interior a l'àrea i el seu xut creuat se n'anava a pocs centímetres de la porteria d'Oblak.

Molt poc va oferir el FC Barcelona, que es va mostrar molt passiu tot i la superioritat durant tota la segona meitat. I va poder pagar-ho car ja en el temps de descompte, quan una falta lateral a què va pujar a rematar fins i tot Oblak va poder acabar en perill per als de Luis Enrique.

Amb aquesta victòria, el FC Barcelona aconsegueix tres punts vitals en la lluita per la Lliga BBVA i es queda com a líder en solitari, tres punts per sobre de l'Atlètic de Madrid i amb un partit menys, que haurà de disputar davant del Real Sporting de Gijón.