El CPA Olot va revalidar ahir a Vic un cop més i ja en són quinze -catorze de consecutius- el campionat de Catalunya de patinatge en grups de xou grans. Amb la coreografia Treu-me d'aquí, les de Ricard Planiol van tornar a impressionar tothom. Amb una puntuació de 95,50 punts, les de la Garrotxa van fer un pas més per a final de temporada aconseguir el seu desè títol mundial. El segon calaix del podi va ser per a un CPA Girona que amb Mitjanit va pujar per primera vegada en la seva història en el podi en un català amb una puntuació de 92,60 punts. D'aquesta manera, es van igualar els resultats d'ara fa dues setmanes en el territorial de Fontajau. El tercer calaix del podi va ser per a Cos d'arbre del PAMasnou (88,30). El segon equip del CPA Olot, va obtenir la quarta posició amb el ball Depèn de tu. Per la seva part, el Sarrià va ser cinquè amb L'última gota i el GEiEG, setè amb l'espectacle En el fons.

Pel que fa a la categoria juvenil, el primer lloc va ser per la coreografia El vestit nou de l'emperador del Reus, que va obtenir 85 punts. El CPA Olot va ser segon amb Benvinguts al circ, que va rebre 83,40 punts, mentre el tercer lloc del podi va ser per Fil de llum del Bescanó amb una puntuació de 78,40. En aquesta mateixa categoria, el Llagostera va ser setè amb Baralla de cartes, i el CP Celrà, vuitè amb La clau de l'èxit. Finalment, el CP Hostalric va ser quinzè amb Anhel impossible i el FD Cassanenc amb Volàtil, dissetè. Pel que fa a la categoria de quartets el millor equip gironí va ser el CP Lloret, que va ser quart amb Verona. El Parets, Reus i el Masnou en aquest ordre van configurar el podi en aquesta categoria, on el Guixolenc va ser desè amb Infection, l'Hostalric onzè amb Nefilim obscur, el Fucsia dotzè amb Catrina, La Salle catorzè amb Yes we can i finalment tancant la classificació el Cristianenc amb Catarsi. En la categoria de grups petits el podi va ser per al Sant Celoni, seguit de l'Aldea i el Ripollet. En aquesta categoria, el millor gironí va ser el Sarrià amb Un conte diferent. El Palamós va ser novè amb Deixa'm ser, el Llagostera desè amb I tu quin món vols?, l'Hostalric dissetè amb Estic aquí amb tu i La Salle divuitè amb Deixa que se't mengi.

Amb aquests resultats, CPA Olot i CPA Girona s'asseguren participar en el campionat d'Espanya que tindrà lloc l'últim cap de setmana de ?febrer a Vilanova i la Geltrú. El primer classificat de l'estatal obtindrà el bitllet per a l'Europeu i el Mundial, mentre el segon que queda exclòs de l'europeu s'adjudicarà una plaça per al campionat del món. El tercer i quart classificat de l'estatal ?participaran a l'europeu i el millor classificat dels dos obtindrà el tercer ?bitllet d'Espanya al Mundial. El ?segon equip de l'Olot, igual que el ?juvenil de les garrotxines i del ?Bescanó, participaran a la Copa d'Espanya d'Alcoi, ja que malgrat que el quart classificat del català tindria plaça per al campionat d'Espanya, la ?federació no permet que dos equips de la ?mateixa categoria i club hi participin.