Aquesta matinada, a les quatre, molt abans que es fes de dia, les jugadores de l'Uni s'han trobat al pavelló de Fontajau per anar cap a Galícia i jugar aquest vespre, a dos quart de vuit, a la pista del Ferrol en nou partit de Lliga on l'equip de Miguel Ángel Ortega no té marge d'error si vol seguir aspirant a acabar la fase regular només per darrere del Perfumerías Avenida de Salamanca. Un viatge -per carretera fins a Barcelona, avió a Santiago de Compostel·la i un altre cop carretera fins a Ferrol- que no es percebria tan complicat si, aquesta mateixa setmana, les jugadores de l'Spar Citylift Girona no haguessin jugat dimecres a Ekaterinburg. Competir contra el millor equip del bàsquet europeu va obligar l'Uni a marxar dilluns de Girona i, després de fer un total de 10.600 quilòmetres entre l'anada i la tornada, arribar dijous al vespre amb el temps just d'entrenar una mica ahir al matí abans de marxar aquesta matinada cap a terres gallegues. El descans? Una utopia. "Esperem que amb la il·lusió i les ganes que té la gent aconseguim superar el cansament de tants partits i viatges complicats", explica Ortega, que confia poder comptar avui amb les seves nou professionals tot i que Noemí Jordana no es va entrenar ahir per una petita indisposició.

Una petita marató de bàsquet, i sobretot d'aeroports, just en un dels moments clau de la temporada. Després de la cita d'avui a Ferrol, l'Uni rebrà dimecres el Praga de Marta Xargay a l'Eurolliga; anirà divendres a Sant Sebastià per jugar la Copa (semifinal dissabte contra Perfumerías Avenida i, en cas de victòria, final l'endemà); per ja marxar el dimarts per carretera cap a Bourges (centre de França), on l'endemà jugarà el seu partit d'Eurolliga amb, potser, encara opcions de classificar-se per jugar l'Eurocup en funció del que hagi passat la jornada en què s'enfronten al Praga. "És una setmana molt il·lusionant, un cop hagi passat el partit de Ferrol hi ha el d'Eurolliga amb la visita de l'actual campió a Fontajau i després la Copa", argumenta Ortega que, des de fa dies, té clar que la gestió del desgast de la plantilla és un dels elements clau per poder competir en bones competicions en tots els fronts que l'Uni té oberts.

Un Ferrol bastant millorat

Amb només una vista ràpida a la classificació, o recordant el que va passar en el partit de la primera volta a Fontajau amb una clara victòria gironina (68-43), es pot arribar a pensar que l'Spar Citylift Girona té un partit fàcil avui a Ferrol. Entrant més al detall s'acaba veient que les gallegues han encadenat tres victòries consecutives (Zamora, Gipuzkoa i Bembibre) i que són un equip notablement millorat després de canviar les dues joves pivots nord-americanes amb què es van presentar a Girona - Sara Hammond i Rebecca Mills- per l'ex-Conquero Chelsea Davis i Shae Kelly. "Han fet un pas endavant com a equip. Davis els dóna molta consistència en el joc interior i l'altra (Kelly) és una jugadora més exterior amb bons moviments", explica Ortega que, però, segueix destacant el paper de la jove alera Laura Quevedo, que lidera les gallegues en el seu primer any al club després de passar per Rivas, Bembibre i ser una habitual de les categories de formació de la selecció espanyola. "Viu un moment de maduresa esportiva, Lino López li està donant molts minuts i ella ho aprofita fent de tot", apunta Ortega.