Aigües revolucionades al Conquero, l'actual segon classificat de la Lliga Femenina, amb un triomf més que l'Spar Citylift Girona, per culpa dels problemes econòmics que arrosseguen des de fa setmanes. El tècnic, Gabriel Carrasco, va anunciar ahir que necessiten 25.000 euros per liquidar el deute amb unes jugadores (tenen pendent desembre i, en un parell de dies, gener) que ja han amenaçat de plantar-se i no competir ni demà a Zamora ni el cap de setmana que ve a la Copa de la Reina si no es normalitza la situació. Elonu, Caldwell, Asurmendi i Pascua, alguns dels noms més cotitzats del Conquero, ja estan en l'objectiu d'altres clubs si finalment les andaluses es veuen obligades a despendre's de part de la plantilla per alleugerir la massa salarial. «Tot està en perill», va subratllar Carrasco ahir en la roda de premsa quan li van preguntar si realment hi havia opcions que no anessin a jugar a Zamora ni a la Copa de Sant Sebastià.

Un altre dels problemes que té el Conquero és l'embargament de més de 90.000 euros per part d'Hisenda per una reclamació de l'IVA, la qual cosa bloqueja l'entrada de la subvenció de 100.000 que conecedeix la Junta d'Andalusia. A més a més, s'acumulen deutes amb agents i de pisos que ocupen les jugadores, en una situació que pot desestabilitzar un dels rivals de l'Uni tant a la Lliga Femenina com a la Copa (se'l podria trobar a la final si les gironines eliminen l'Avenida).

Carrasco va revelar que dues jugadores estrangeres li han fet saber que tenen ofertes per canviar d'aires i que ha parlat amb les espanyoles i li han explicat que si dilluns no han cobrat deixaran d'entrenar i estudiaran si van o no a la Copa. «Estem sotmesos a una pressió inhumana des de l'exterior perquè som un rival a batre i tenim jugadores que voldrien d'altres equips», va assegurar el tècnic.

El més probable és que, tot i l'amenaça, l'equip andalús jugui demà a Zamora amb normalitat i que trobi la fórmula per convèncer la plantilla i anar a la Copa. No es descarta que a mig termini acabi, però, deixant marxar alguna jugadora, fet que debilitaria la plantilla i les seves opcions al títol.