A l’últim partit de la primera volta l’Escala i la Jonquera es veuran les cares en el derbi altempordanès de Primera Catalana. Serà aquest diumenge (16 hores) en el camp escalenc, en un duel que enfrontarà dos equips amb dinàmiques oposades. Per una part, el duel comarcal pot marcar el futur de la Jonquera, que té el líder a sis punts i acumula tres jornades sense conèixer el triomf. Els d’Axel Vizuete tindran al davant un equip escalenc que ve crescut després del punt obtingut al camp del líder, l’Horta. La realitat dels de Pitu Batlle, però, passa per escapar-se del descens.

L’any passat, l’Escala va guanyar el derbi de casa (1-0) i Brull Acerete, àrbitre gironí que prové de Segona, dirigirà el partit.

Retrobaments més marcats per l’etapa al Figueres

Tot i compartir categoria des de fa dos anys, el trànsit de jugadors entre la Jonquera i l’Escala ha estat escàs. En el bàndol jonquerenc, només hi ha un jugador amb passat a l’Escala: Jordi Alforcea va militar-hi tres temporades (2004/07) i va coincidir amb l’actual porter blaugrana, Èric Quesada. D’altra banda, a l’Escala hi ha dos futbolistes que recentment van vestir la samarreta de la Jonquera, l’any passat: el migcampista Robert Negre, que es perdrà el partit per sanció, i el davanter Marc Teixidor, autor de 17 gols amb els verd-i-blancs. Aquest fet no vol dir, però, que entre un costat i altre no es coneguin els jugadors. El Figueres, ha estat per molts d’ells un punt d’unió, com el cas de Ricard Ferrer, Adrià Serra o el mateix Teixi -ara, a l’Escala-, i Alforcea, Pol Compte i Henry Gilham -ara, a la Jonquera.

Amb les novetats de Tidiane, Massó i Quintanilla

En els partits de diumenge passat, la Jonquera va presentar la novetat d’Ignasi Massó, fitxatge que prové del Banyoles. Massó, que havia coincidit amb l’entrenador Axel Vizuete al Pla de l’Estany, es va estrenar com a titular -a la foto, amb les sabatilles taronges. Els jonquerencs, a més, tenen des d'aquest dilluns Tidiane, ja desvinculat del Peralada. Per contra, han patit les baixes dels davanters Carlos López (Guíxols) i Èric Gispert (Banyoles). D’altra banda, qui també va presentar una novetat és l’Escala, que va fer debutar Adrià Quintanilla (Torroella) a l’últim minut al camp de l’Horta.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.