L’Escala ha passat, en una setmana, de quedar tocat en el derbi altempordanès davant la Jonquera (0-1) a desfer-se (2-0) del Manresa, un clar favorit a l’ascens a Tercera Divisió. Després de cinc jornades sense conèixer el triomf, els nois que entrena Pitu Batlle van aixecar la moral amb una victòria treballada davant els del Bages que es va gestar en el tram final.

Dos gols del fins fa poc juvenil Agustí Garcia i del veterà Teixi, que es retrobava amb l’encert, van permetre a l’Escala deixar sense el lideratge el Manresa, que té a les seves files l’exjugador del Girona i Vila-real Gerard Bordas.

Sense els sancionats Marc Gasull, que reapareixerà dissabte al camp del Molletenc, ni Robert Negre, que ho farà d’aquí a dues jornades davant el colíder Vilassar de Mar, l’Escala va sumar tres punts que li permeten deixar enrere, de forma momentània, la zona de descens a Segona Catalana.

La Jonquera, un visitant temible

A l’espera de destapar-se a les Forques, la Jonquera està demostrant ser el rival més temible quan juga a fora de casa. Quan juguen lluny del seu camp els fronterers es transformen en un visitant poc agradable per als locals i el diumenge passat a Mataró va obtenir la setena victòria a domicili.

Dos gols del veterà Alforcea i de Bassols, el pitxitxi de l’equip, van encarrilar el triomf al camp d’un Mataró que només va marcar de penal en l’afegit. En aquest partit, Axel Vizuete va recuperar el sancionat Amós Gaska.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.