El destí de Josu Currais serà les Amèriques i no Escòcia. Després d’estar provant deu dies amb el St. Johnstone, de la primera divisió d’Escòcia, i de no acabar convençut, el jugador de Castelló d’Empúries ja té clar on acabarà la temporada: el Wilmington Hammerheads, equip de la USL Soccer, de la segona categoria dels Estats Units. És previst que Josu faci les maletes durant el febrer, ja que la lliga començarà al març. El Wilmington, situat a Carolina del Nord, és un dels ­equips que formarà part del grup de la Conferència Est.

D'altra banda, els jugadors de futbol i de bàsquet altempordanesos que militen a categories altes van actuar de la següent manera a l'última jornada:

FUTBOL:

Zou Feddal (Llevant, Primera Divisió). Va disputar els 90 minuts al darrere, el Llevant va superar el Las Palmas (3-2) el dilluns i agafa moral per salvar la categoria.

David Juncà (Eibar, Primera divisió). El de Riumors va jugar el partit sencer a San Mamés, on l’Eibar va caure golejat amb el Bilbao (5-2).

Carles Coto (Ethnikos Achnas, First division de Xipre). El figuerenc va jugar el partit sencer davant el

Paphos (1-1).

Damià Abella (Middlesbrough, Championship d'Anglaterra). Després de 16 mesos fora dels terrenys de joc el dilluns va reaparèixer jugant 74 minuts amb l'equip sub-21.

Alan Baró (Ponferradina, Segona Divisió A). Va jugar els 90 minuts en la derrota al camp de l’Elx (1-0).

Gerard Valentín (Nàstic de Tarragona, Segona divisió A). Va caure lesionat en l’anterior partit i, amb el club grana ha ampliat la renovació fins al 2019.

Hèctor Simón (Olot, Segona Divisió B). El llançanenc, fix a l’equip, estava malalt i es va perdre el partit al Camp d’Esports del Lleida (2-0).

August Conesa (Olot, Segona Divisió B). Des de la banqueta va veure com els garrotxins perdien a Lleida (2-0).

David Bigas (Olot, Segona Divisió B). El de Peralada va entrar a la convocatòria, però no va jugar cap minut.

Enric Maureta (Ebro, Segona Divisió B). Va jugar el partit sencer davant el Real Unión d’Irún (1-1).

BÀSQUET:

Sergi Coll (Oliveirense, Primera Divisió de Portugal). El de Figueres va destacar en el triomf davant el Maia (91-66). Va anotar 12 punts en 32 minuts, sortint d’inici (20 de valoració).

Álvaro Alarcón (Manchester Magic. Segona Divisió d'Anglaterra). Va tornar a aixecar, diumenge passat, el títol de campió de la Copa Nacional anglesa després que amb l’equip del Manchester Magic superés el Worthing Thunder (97-84). L’ex de l’Adepaf va participar a la final, anotant 13 punts en 17 minuts amb el conjunt anglès a la pista de l’EIS Sheffield.

Edu Gatell (Melilla, LEB Or). L’emporità, que ha patit un terratrèmol aquest dilluns, va anotar 4 punts en 13 minuts a la pista del Palma (62-68).

Guillem Pascua (Salt, EBA). Autor de 7 punts en 13 minuts (10 de valoració) en la victòria dels saltencs davant el Cornellà (79-62).

Xavi Montalat (Salt, EBA). Sortint de nou en el cinc inicial, va anotar 5 punts en 22 minuts (5 de valoració) contra els del Llobregat.

Roger Oliva (Bisbal, Copa Catalunya). L’ex de l’Adepaf va anotar, sortint d’inici, 10 punts en la victòria in-extremis contra el Sant Cugat (77-74).

Marc Macau (Bisbal, Copa Catalunya). Brillant actuació del figuerenc davant els vallesans: 15 punts amb dos triples inclosos.

Marc Juanola (Vic, Copa Catalunya). L’equip del figuerenc és cinquè després de la victòria a casa davant el Mataró (75-67).

Anna Jòdar (Uni Girona, LF1 - GEiEG, Copa Catalunya). Convocada, sense arribar a jugar, amb el primer equip davant el Zamarat a Fontajau (68-65).

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.