Els resums dels partits de bàsquet de l'última jornada amb representació altempordanesa són els següents:

Bisbal B 76-84 L’Escala. El sènior A de l’Escala torna a treure el cap a la zona alta i és a només una victòria de la promoció a Primera després d’imposar-se en un duel clau a la pista del filial del Bisbal B, que prové de Tercera. Els d’Albert Clopés, guiats per Adrià Usan al damunt del parquet, van prémer l’accelerador en el tram final de partit.

Grifeu Llançà 78-75 Sant Narcís. El Grifeu de Llançà, vigent campió de Tercera Catalana i que ara és quart després de renunciar a l’ascens a l’estiu, va demostrar qui mana dissabte davant el Sant Narcís. Contra un dels colíders del grup, els llançanencs van anar de menys a més. Després de millorar el desencert inicial, a partir del tercer quart el Grifeu va ressorgir des de la defensa, pujant la intensitat i dominant clarament els rebots. Jordi Vallmajó, amb passat a LEB Or, va ser una de les peces claus d’un Grifeu que diumenge (10 h) juga a la pista de la Salle Girona.

Palamós B 78-75 Bàsquet Vilafant. Victòria treballada del Vilafant a la pista del Palamós B, a l’inici de la segona volta, que permet als homes de Ful De Alcaraz i Bru Rovira ser sisens abans de rebre la visita de la Cellera, que es troba en promoció de descens.

Adepaf 65-63 Salle Girona. En un partit clau per escapar-se de la zona de descens, l’Adepaf es va imposar a la Salle Girona en un duel molt ajustat. Després de començar amb un alt encert i encallar-se en el segon i en el tercer quart, els nois que dirigeix Jordi Marull van recuperar l’efectivitat. El gran joc que va realitzar el figuerenc Robert Mckechnie als instants finals va permetre forçar la pròrroga en què, finalment, l’Adepaf va aconseguir la victòria.

Adepaf: Porras, G. Sanz (10), Punset (4), R. Mckechnie (14), G. Coderch (6), A. Sanz (6), M. Garriga, G. Cardona (4), A. Balot (10), Ruano (5), D. Garriga, E. Casanova (3) i O. Cardona. Tirs lliures: 15/32. Faltes: 22. Parcials: 19-18, 8-13, 6-9 i 24-17.

Palafolls 62-53 L’Escala B. Derrota dels de Goran Minic i Xavi Falgarona a la pista del Palafolls, que els allunya de la zona alta del grup.

Castelló 51-72 Malgrat. Tot i començar inspirat, el Castelló va acabar perdent davant un veterà Malgrat de Mar per la mala defensa i les precipitacions en atac a la segona part. Al conjunt de Jordi Sánchez, molt jove, va faltar-li maduresa.

Escolàpies 67-77 Olot. L’Escolàpies va perdre davant l’Olot en un partit en què va fer una bona primera part, però que a la represa una sèrie d’errors el van condemnar.

Badalonès 51-54 Roses femení. Un triple de Laura Climent a deu segons per acabar va donar la victòria balsàmica al Roses a la pista d’un rival directe, el Badalonès. Les de David Casellas «Cape» escalen a la desena posició.

Palamós B 63-73 Bàsquet Vilafant femení. El Vilafant manté la segona posició després d’assaltar la complicada pista del Palamós B. Al descans, les noies de Pepe Socorro ja guanyaven 30-39.

Vilafant: Paula, Laia Carreras, Elena, Ruth, Laura, Mar, Marta, Claudia, Nere, Gio, Laia Santos i Carme.

Vilablareix 70-50 Adepaf femení. L’Adepaf va plantar cara al líder indiscutible, el Vilablareix, durant la primera part, però les gironines van acabar imposant la seva condició en el tram final.

Adepaf: Malirach, Pujol (9), Ramos (8), Rivero (10), Quintero, Peré (4), Puig (11), Rebollo (6). Tirs lliures: 15/25. Faltes: 27. Parcials: 15-10, 17-17, 22-11 i 16-12.

Calonge-Sant Antoni 33-76 L’Escala femení. A la pista del Calonge-Sant Antoni, antepenúltim classificat, l’Escala es va mostrar molt superior en un partit en què va destacar l’escalenca Eva Guinart.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.