El Pavelló Municipal de Figueres acull aquest diumenge la primera jornada del campionat La Ceba, una lligueta impulsada per l'Adepaf, l'Ajuntament, i entitats com el CB Peralada, el CB Escolapies, les AMPA de les escoles i el Consell Comarcal, entre d'altres. L'objectiu és potenciar el bàsquet a les escoles de la ciutat, fent servir a més a més l'esport com a eina d'integració i aprenentatge. En aquesta primera edició mobilitzarà 80 nens i nenes d'entre 5 i 8 anys.

«Som optimistes, això només és un punt de partida per anar creixent de mica en mica i fer arribar el bàsquet en edat escolar a tota la comarca de l'Alt Empordà», explica el president de l'Adepaf, Oriol Rabert. Diumenge, en la primera jornada, s'espera la presència al pavelló de l'alcaldessa, Marta Felip, i del regidor d'esports, César Barrenechea, en una festa del bàsquet que reunirà centenars de persones i que reserva algunes sorpreses.

L'origen d'aquesta lligueta s'ha de buscar a l'inici d'aquest curs, quan l'Adepaf va començar a organitzar una activitat de bàsquet extraescolar amb classes per a grups de vuit a dotze jugadors, equips mixtos i per a alumnes d'entre P-5 i tercer de Primària.

Els partits de la jornada inaugural es jugaran al pavelló de Figueres entre les 10 matí i les 12 del migdia, tot i que els nens estan citats a les 9 per fer els preparatius i escalfament previ. Els equips participants seran La Salle, Sant Pau, Cor de Maria, Adepaf-Peralada, Josep Pallach i Carme Guasch. Les dates definitives dels següents ?diumenges que hi haurà competició són: 14 de febrer, 13 de març, 24 d'abril i 29 de maig.