El Barcelona intentarà fer valer aquesta nit a casa l'1-2 aconseguit a San Mamés i classificar-se per a les semifinals de la Copa del Rei, contra un Athletic que buscarà el miracle però a qui els antecedents més recents no li auguren res de bo. Luis Enrique tindrà molts dubtes per a la composició del seu equip titular, sobretot a la medul·lar. En els dos últims dies, Arda Turan no s'ha entrenat per un procés febril, mentre que Sergio Busquets no ho va fer dilluns, ni Iniesta ahir, pel mateix motiu. A més, l'imminent compromís de la lliga contra l'Atlètic de Madrid (dissabte, 16:00) podria marcar l'alineació contra l'Athletic.

Contra l'Athletic tornaran Gerard Piqué i Neymar, absents a Màlaga en Lliga, el primer per sanció i el segon per problemes físics, mentre que Luis Suárez, ja complerts els dos partits de sanció a la Copa, tornarà a formar a la davantera. En la defensa, Dani Alves, absent a Màlaga a favor d'Aleix Vidal, apunta al lateral dret. Piqué i Mascherano formarien l'eix central, mentre que Mathieu i Adriano es disputen la plaça deixada pel lesionat Jordi Alba al lateral esquerrà. A la medul·lar és on més dubtes hi ha. Pendents de l'evolució d'Iniesta, Arda Turan i Sergio Busquets, tot apunta que l'últim és l'únic dels tres que podria jugar d'inici. En aquest cas, Sergi Roberto i Ivan Rakitic compondrien el trio de centrals; si Busquets no juga, les combinacions són més complicades. A dalt, i una vegada recuperat Neymar, tot apunta que Luis Enrique també comptarà amb Messi i Suárez.

El Barça no perd un partit des del 3 d'octubre, quan va caure en Lliga amb el Sevilla (2-1). Des d'aleshores acumula 24 partits sense perdre: 19 victòries i 5 empats. L'Athletic torna al Camp Nou per enfrontar-se a un equip que li està resultant inabordable i que no li ha donat més que disgustos en els últims deu dies. A poc a poc l'equip d'Ernesto Valverde ha anat perdent la fe de repetir la gesta d'agost a la Supercopa, quan li va arrabassar al de Luis Enrique l'únic títol que va deixar de guanyar des que l'asturià es va asseure a la banqueta.

Una golejada en el primer d'aquests partits, el 6-0 marcat pel penal que va suposar l'1-0 i l'expulsió de Gorka Iraizoz en el minut 3 de partit, i l'incontestable victòria barcelonista en el segon a San Mamés (1-2) en l'anada de Copa, no permeten a l'Athletic somiar amb grans alegries per a la tornada d'aquests quarts de final. Valverde assumeix que el seu equip ho té difícil, però està disposat a esgotar les opcions de què disposa. Va donar descans a De Marcos.