Diego Godín, defensa de l'Atlètic de Madrid, destacava ahir que la visita de dissabte a Barcelona és «transcendental» per a la lluita pel títol de Lliga. Barça i Atlètic estan empatats a punts al capdavant, amb avantatge blaugrana per la major diferència de gols. Godín promet «donar-ho tot» per seguir «a dalt» i va explicar que el seu equip, mes que preocupar-se per la falta de gol, s'ocupa d '«intentar millorar». «Els dos estem en bon moment. És un partit transcendental, com ho són tots. El Barcelona té un plus per jugar de local, és un equip que té moltíssima facilitat per arribar al gol».

El mercat d'hivern es tanca dilluns que ve i el Barça ha llançat l'última ofensiva per intentar portar al Camp Nou el reforç prioritari que ha exigit Luis Enrique: el davanter del Celta Nolito, a qui coneix bé d'haver-lo entrenat al filial blaugrana. Semblava que la setmana passada l'operació estava en vies de culminar-se però a Vigo continuen havent-hi moltes reticències a despendre's del seu jugador franquícia, i més sabent que el Barça no vol sentir parlar de cap traspàs i només es comprometria a una cessió amb una clàusula penalitzadora si a final de temporada no exercís el fitxatge. Els blaugrana no poden engrandir més el deute i, per tant, estan obligats a fer tota mena d'equilibris per tal de satisfer els desitjos del seu entrenador.

Una altra de les opcions que també s'han posat sobre la taula és que si Nolito acaba al Camp Nou el Celta pogués tenir preferència sobre jugadors com Munir, Sandro i Samper. En tot cas els esdeveniments s'han de precipitar aquesta setmana perquè el temps per reforçar-se es tanca dilluns que ve a la mitjanit.

En l'aspecte purament esportiu, Sergio Busquets i Arda Turan, que pateixen un procés febril, van ser les dues absències de l'entrenament del Barcelona d'ahir, en el retorn a la feina després de la victòria a Màlaga (1-2) dissabte passat i gaudir diumenge d'un dia de descans. Sobre la gespa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper es van exercitar tots els jugadors disponibles del primer equip, a excepció de Busquets i Arda, qui no van acudir a les instal·lacions de Sant Joan Despí.

S'espera que tots dos es reintegrin als entrenaments avui i que, per tant, puguin entrar a la llista de convocats per a la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei, que el conjunt blaugrana disputarà demà (21.30) a l'estadi amb la idea de fer valer l'1-2 de Bilbao. Neymar treballa per poder estar a disposició de Luis Enrique.