El Peralada va jugar un molt bon partit davant el Prat, sobretot a la primera part, en què, encara amb l'empat a zero en el marcador, hauria pogut avançar-se superant el porter Toni. Rebre el gol abans del descans i veure que els locals, tot i jugar amb deu homes seguien buscant -i trobant- la porteria d'Ureña, va fer que el Peralada sortís amb les mans buides de la seva visita al camp del líder de Tercera.

El partit va començar amb el Prat buscant la victòria. Encara no havia guanyat a casa el 2016 i volia encarrilar aviat el partit, però al seu davant un Peralada molt ben posicionat impedia que els locals arribessin amb perill a l'àrea. De mica en mica, però, el Peralada va saber contrarestar l'empenta dels potablava i van igualar la possessió. Els d'Arnau Sala van tenir una de les millors ocasions de la primera part, però el xut de Borja, des de fora l'àrea, el va poder aturar el porter local, Toni, en dos temps.

Tot i aquestes aproximacions, la condició de líder va pesar més i va ser el Prat, menys carregat d'urgències que els altempordanesos, qui es va avançar en el marcador. Elhadji va aprofitar una bona assistència de Jordi Sánchez per rematar amb èxit la porteria d'Ureña (m. 32). El Peralada va recompondre línies però no va poder reaccionar abans del descans.

A la represa, després que els locals es quedessin amb deu per l'expulsió de Charly (m.55), es van trobar amb la fortuna d'aconseguir marcar en la jugada següent, gràcies a un llançament de falta que van encertar a rematar al fons de la porteria d'Ureña, després d'una possible falta sobre un defensor del Peralada. Amb tot, el gol va pujar al marcador. Amb un de menys i dos gols d'avantatge el Prat es va limitar a defensar-se de manera molt ordenada, mentre que el Peralada, amb la pilota als peus, intentava trobar espais per fer mal a la defensa local. Tot i això, una ràpida contra va permetre als locals sentenciar amb la tercera diana i el gol de Marc Mas va servir per maquillar un resultat enganyós de totes totes, vistos els mèrits visitants.