L'empat cedit per l'Atlètic de Madrid davant del Sevilla (0-0) ha permès al Barça, que va guanyar dissabte a Màlaga, recuperar el lideratge del campionat, precisament abans que els blaugranes hagin de rebre els matalassers en un duel trepidant per la lluita pel títol. Serà dissabte a les 16.00.

Els dos equips tenen els mateixos punts (48), però els blaugranes millor diferència de gols (36-22). A més, els de Luis Enrique tenen pendent un partit, davant l'Sporting de Gijón, un partit corresponent la setzena jornada i que es jugarà el 17 de febrer.

Els blaugranes ja van ser líders aquesta temporada en les jornades 3 i 4 i entre la 11 i la 17. El seu empat a Cornellà-el Prat davant l'Espanyol (0-0) els va suposar que l'Atlètic de Madrid els superés en la classificació. Amb el triomf aconseguit a Màlaga, els blaugranes ja sumen 24 partits consecutius sense perdre. La seva última derrota data del 3 d'octubre quan, sense Leo Messi, els blaugranes van perdre 2-1 a Sevilla.

Des d'aleshores han sumat dinou victòries i cinc empats, amb els que iguala els 24 partits invicte aconseguits pel Barça de Frank Rijkaard en la temporada 2005-06. Aleshores, els blaugranes van aconseguir 20 triomfs i quatre empats. El rècord històric de partits invicte del Barça data de la temporada 2010-11. Aleshores, l'equip de Josep Guardiola va arribar als 28 partits sense perdre (23 victòries i cinc empats) i va superar en un l'anterior rècord de l'equip de Rinus Michels, qui en la campanya 1973-74 va allargar la seva marca fins als 27: 20 victòries i set empats.

Malgrat la dificultat del calendari, els blaugranes tenen aquesta setmana dos nous partits -la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei davant l'Athletic- i el partit de la lliga de dissabte davant de l'Atlètic de Madrid per augmentar la seva ratxa, dos duels que afrontarà al Camp Nou.

Serà un partit que pot marcar les properes jornades de lliga, ja que una victòria del Barça obriria un forat de tres punts, i amb un partit pendent per disputar i una victòria de l'Atlètic de Madrid, deixaria els de Simeone novament a la primera posició. Serà un partit d'alt voltatge i un dels partits més transcendents de la temporada.

Valdés, a l'Standard de Lieja

L'exbarcelonista Víctor Valdés va arribar a un acord ahir perquè el porter català jugui a l'equip belga de l'Standard de Lieja fins a final de temporada procedent del Manchester United, segons va informar el club anglès mitjançant un comunicat.

L'Standard va indicar que Valdés, de 34 anys i format al planter del Barça, arriba cedit pel United fins a final d'aquesta temporada, quan acaba el seu contracte amb el club anglès, a falta únicament que passi la revisió mèdica. "La seva arribada és evidentment una fantàstica oportunitat per als nostres joves porters d'evolucionar i aprofitar l'experiència i els consells d'un dels més grans porters del món al llarg dels pròxims mesos", va assenyalar el club belga en un comunicat.

L'equip de Lieja destaca la trajectòria de Valdés al Barça, on va jugar 535 partits en totes les competicions entre 2002 i 2014, temps en què va guanyar sis lligues, dues Copes del Rei, tres Lligues de Campions, dues Supercopes i dos Mundials de Clubs. A més, assenyala igualment que Valdés ha estat convocat per a la selecció espanyola en 20 ocasions, des de 2010 i que amb el combinat nacional ha guanyat el Mundial el 2010 i l'Eurocopa el 2012.

"Estem orgullosos i feliços d'acollir aquest professional i desitgem a Víctor Valdés que sigui benvingut i tot el millor amb els nostres colors", va concloure l'Standard.

El passat dia 21, Valdés va confirmar a través de les xarxes socials la seva sortida del Manchester United, on havia arribat al mercat de fitxatges de gener de l'any passat amb un contracte de 18 mesos.

Durant l'última pretemporada, l'entrenador del conjunt de Manchester, l'holandès Louis van Gaal, va afirmar que Valdés no entrava en els seus plans perquè "no segueix la filosofia" de l'equip, fet que el va apartar de la primera plantilla i el va obligar a entrenar-se amb l'equip sub-21.