El Barça va patir per guanyar 1 a 2 un bon Màlaga, després d'una primera part nefasta, tot i el gol de Munir només començar, i una ?segona en què va dominar i ?l'argentí Leo Messi va marcar. Així va certificar-se una important victòria que col·loca el conjunt blaugrana com a líder provisional, enfront d'un rival que l'hi va posar molt ?difícil i va donar sempre la cara.

El Barça es va avançar mitjançant Munir, tot just al minut de començar un xoc que va ser intens, tot i que la primera part va ser absolutament local. L'empat de Juanpi a la mitja hora era el premi menor que es mereixia un Màlaga pletòric que va exigir molt a l'equip de Luis Enrique. Al final va desequilibrar la balança el Barça als sis minuts de la represa gràcies a Messi. El 0 a 0 va durar tot just un minut. Una badada de la defensa andalusa va permetre que l'uruguaià Luis Suárez entrés a l'àrea, després d'una molt bona passada de Messi, i la seva assistència la va empènyer Munir, des de la línia de gol, al fons de la porteria de Kameni.

A partir d'aquí, el decorat del partit va canviar completament. El Màlaga no s'esperava aquest inici, però els errors es paguen i el central argentí Angeleri, que reapareixia, no va ser contundent i va habilitar en aquesta acció el davanter uruguaià.

El conjunt malagueny va anar a buscar l'empat avançant línies i jugant per les bandes. Una centrada per l'esquerra la va rematar de cap el brasiler Charles i va marxar fora, en uns moments en què el Barça va ser dominat pels locals. Així, un córner refusat per la defensa blaugrana el va enganxar l'uruguaià Gonzalo 'Chory' Castro, però el seu xut va topar amb el pal després de tocar el porter xilè Claudio Bravo, al minut 14. El Màlaga, amb la seva alta pressió, tenia tancat el conjunt blaugrana en el seu propi camp i els homes de Luis Enrique no estaven a gust i es mostraven lents en la conducció de la pilota.

Un error de Vermaelen va propiciar que Charles es quedés sol davant de Bravo, però l'entrada de l'argentí Mascherano va evitar l'empat en una acció en què els locals van demanar penal i que va acabar amb targeta groga per al punta brasiler per simular. El Barça anava acumulant errors en la sortida de la pilota i un lliurament de Bravo al malaguista Cop no el va saber aprofitar Camacho. El Màlaga volia la igualada i va arribar en unaentrega errònia de Jaier Mascherano al malaguista Miguel Torres, qui li va posar una pilota a la frontal a Cop i Juanpi, des del punt de penal, va batre per baix Bravo, al minut 31 de partit.

El matx va seguir pel mateix camí, amb un Barça desconegut i un Màlaga viu, ràpid i amb dos puntes, Charles i Cop, que creaven problemes. Tot i així, el conjunt entrenat per Luis Enrique va poder avançar-se de nou, amb un xut de Munir que va rebutjar Kameni i el rebuig li va arribar a Messi, que només va haver d'empènyer la pilota, però va aparèixer Torres per rebutjar la pilota i evitar l'1-2.

A la represa, el Barça, amb la sortida del central francès Mathieu per un desafortunat Vermaelen, va avançar línies i va manar davant un Màlaga una mica tímid. I l'empat va durar poc, perquè una centrada per l'esquerra del brasiler Adriano va trobar Messi, dins l'àrea petita, que amb una rematada de tisora va avançar novament l'equip blaugrana.

El Màlaga no mereixia aquest càstig, però l'encert en la rematada final diferenciava un i altre equip, com en una altra acció dels locals que va acabar amb un xut del Chory Castro i que no va aturar Bravo, però no hi va haver ningú dels malaguistes per empènyer la pilota al fons de la xarxa.

L'enfrontament va entrar en una fase variable, avorrida, encara que el Màlaga era el que intentava crear més perill amb una altra acció en què Camacho es va trobar Bravo. Després la va tenir Rosales amb una rematada des de fora l'àrea, també sense èxit. Els malaguenys van morir en l'intent davant un Barcelona que va poder marcar el tercer al final, però Messi es va trobar amb Carlos Kameni, i es va arribar al final d'un xoc patit per als barcelonistes, que tot i així van treure partit als errors del Màlaga en defensa i en atac.

Probablament el conjunt català va pagar l'esforç del partit de dimecres passat, de Copa del Rei al camp de l'Athletic de Bilbao, però van aconseguir una victòria que els va permetre dormir com a líders de la Primera Divisió, un punt per sobre de l'Atlètic de Madrid. Els de Simeone reben aquesta tarda (16.00) el Sevilla. Precisament el conjunt madrileny serà el proper rival del Barça en Lliga, ?diumenge que ve al Camp Nou.