Un dels llocs comuns a l'hora de parlar del Bordils és dir que l'equip del Gironès és molt fort jugant com a local. L'especial ambient que es viu al «Blanc-i-verd» és envejat per molts rivals, fins i tot els que tenen jugadors acostumats a jugar a l'Asobal, i acaba sent una benzina molt especial per empentar els jugadors que entrena Pau Campos a l'hora d'aconseguir victòries. Aquesta temporada, per exemple, els quatre partits que ha guanyat el Bordils a la lliga han arribat jugant a casa, però, tot i que a la lliga la majoria d'equips tenen problemes per sumar lluny de l'escalfor dels seus pavellons, Campos també aspira a estrenar-se a fora en partits com, per ?exemple, el derbi català d'aquesta tarda a la pista de la Roca (19.30). «És clar que és una bona oportunitat per guanyar fora, perquè juguem contra un equip que està per sota nostra a la classificació, que coneixem bé i, a més, amb un desplaçament còmode», admet Campos, tot i que el tècnic bisbalenc també avisa que «segur que ells també pensen que jugar contra nosaltres és una bona oportunitat per sumar una victòria a casa». I és que, de moment, aquesta temporada el Bordils porta un ?empat, a la pista de l'Alcobendas (25-25), i sis derrotes en les set jornades de la lliga de ?Divisió d'Honor Plata que ha ?disputat sense ?l'ajuda dels aficionats del «Blanc-i-verd»: Gijón (33-20), Ciudad Real (33-28), ?Antequera (32-29), Zamora ? (32-27), Barca B (35-29) i Nava (29-28).

El Bordils encara no ha gua?nyat a domicili, però Pau Campos no creu que el rendiment de l'equip lluny del «Blanc-i-verd» sigui diferent aquesta temporada del dels dos primers cursos a Plata. La temporada 2013-14, el Bordils va acabar amb tres victòries a fora - Teucro (27-28), Zamora (28-33) i Ereintza (30-31); més un empat: Chapela (25-25). I la passada, 2014-15, també amb tres victòries - Academia Octavio (31-33), Barça B (25-26) i Barakaldo (21-27) - més dos empats: Algemesí (28-28) i, precisament, a la pista de la Roca (28-28). «Aquest any no crec que hàgim competit molt malament a fora, hem empat un partit i vam perdre a Nava per un gol i a Antequera per tres. Estaria preocupat si ens haguessin passat per sobre cada partit a fora i això només va ser així a Gijón», apunta Campos, que també recorda que «hem tingut més problemes en els desplaçaments que altres anys i, per exemple, vam jugar i perdre per un gol a Nava sense el porter titular, Jordi González, sense un dels referents en atac, David Masmiquel, i sense en Marc Combis». La setmana passada, ja a la segona volta, el Bordils va rebre el Nava amb menys baixes i va sumar una important victòria (la quarta d'aquesta temporada al «Blanc-i-verd». En qualsevol cas, Pau Campos té clar que «guanyar a fora seria fer un pas endavant, però vull sumar punts on sigui i ja em va bé que a casa seguim guanyant».

Un derbi abonat a l'empat

Un dels dos empats que va aconseguir el Bordils la temporada passada va ser precisament a la pista de la Roca (28-28), però és que acabar igualats ha estat el més «normal» en els últims partits oficials entre els dos equips cada cop que s'han enfrontat a la pista dels barcelonins. Va passar l'any passat, primer amb La Roca a Plata, i també en les dues últimes oportunitats que havien jugat en Lliga a Primera Nacional abans de l'ascens del Bordils. «També vam empatar un amistós que vam jugar allà aquest setembre» apunta Campos, que preveu un partit més semblant a aquests precedents, o sigui igualat, que no pas al de la primera volta quan el seu equip va guanyar molt clarament. «Serà diferent. Ells han incorporat gent i estan en un millor moment que a la primera volta, mentre que nosaltres aquell dia estàvem molt i molt bé, llançats, i hauríem guanyat qualsevol rival no només a la Roca», detalla el tècnic del Bordils, que no té cap baixa per lesió de cara al partit d'aquest vespre al pavelló municipal d'esports de la Roca. Els locals són tretzens amb un punt menys que el Bordills, que encara té un partit pendent, i per tant una victòria gironina serviria per obrir una mica de forat en una lliga que, deixant de banda els primers llocs, continua molt igualada quan ja ha començat la segona volta. A més, aquest Nadal La Roca s'han reforçat amb el central Eloy Félez, format al Barça i exjugador de l'Almeria a l'Asobal, i el lateral Javi Coba.