Javier Mascherano, condemnat a un any de presó i 815.000 euros de multa per dos delictes fiscals, es reserva la possibilitat de presentar accions legals «contra aquells» que l'assessoren «malment» recomanant-li «quelcom que no era correcte».

En una carta publicada en les xarxes socials, l'argentí va voler aclarir «algunes qüestions lligades a les últimes notícies» sobre la seva persona. «Avui (ahir per al lector) he arribat a un acord amb la Hisenda d'Espanya, amb sentència ferma i aprovació de tot arreu», deia el jugador, qui explicava també que una vegada concretat el seu fitxatge pel Barça, procedent del Liverpool, va contractar els serveis d'«un prestigiós estudi fiscal espanyol, amb professionals de renom i excel·lent reputació» els quals li van recomanar «determinades estructures, totes dins del marc legal».

Segons el defensa barcelonista els citats assessors sempre li van notificar que es tractava de «procediments habituals, transparents i acceptats per la llei».

Mascherano recordava també que va ser assessorat per aquest bufet des de 2010 fins a 2014, quan va decidir canviar pel «procés que s'havia iniciat» en contra seu, així com per «les evidències que el meu problema ja era no potencial sinó una realitat». «Els meus nous assessors em van recomanar pagar els impostos reclamats per Hisenda, presentant el que es diuen rectificacions sobre tots els exercicis fiscals», va comentar.

Assegurava igualment que «després d'una amarga espera», s'ha arribat a un acord que li torna «la tranquil·litat de tenir» les seves obligacions al dia. «Sóc un esportista professional, no tinc grans coneixements de qüestions impositives ni legals. Per tant, he de basar-me en gent que sí que s'encarrega d'aquests temes tècnics i, per a mi, complexos», deia.

Recordava Mascherano que durant tota la seva carrera ha estat «una persona honesta i responsable» i que pren aquesta experiència que acaba de viure com «una experiència més» de la qual surt «enfortit i molt tranquil» en haver solucionat la qüestió fiscal. En tot cas, el barcelonista advertia: «Em reservo la possibilitat d'accionar contra aquells que em van assessorar malament, recomanant-me quelcom que no era correcte». efe/ddg barcelona