El nou màxim accionista de l'Espanyol, Chen Yansheng, va assegurar ahir en la seva primera roda a Cornellà-el Prat que el club català «mai més vendrà jugadors per necessitat econòmica» i va explicar que, a escala esportiva, «l'objectiu és arribar a Europa ?l'any que ve». L'empresari, líder del grup Rastar, va augurar un gran futur a l'entitat catalana. Qüestionat per si el club estaria sanejat i a la Lliga de Campions en tres anys, el magnat es va mostrar ambiciós: «Espero que siguin menys de tres anys, tot i que hi ha l'entrenador present i no vull pressionar-lo».

Yansheng, el segon president estranger de l'Espanyol després de l'uruguaià Manuel Allende (1918-19), es va mostrar comprensiu amb les possibles reticències d'alguns seguidors periquitos. «Sóc aficionat i els entenc, però espero que ens donin temps. Esperem que amb el suport de Rastar arribem a un esglaó superior», va dir.

Respecte als possibles fitxatges al mercat d'hivern, el dirigent va explicar que qualsevol decisió la prendran els responsables de l'àrea. «El club té un bon equip tècnic i ja estan treballant en aquest punt. La nostra inversió és a llarg termini i volem donar el màxim suport», va asseverar. Malgrat no concretar la seva postura, l'empresari xinès va assegurar que l'Espanyol «no s'ha parat en 115 anys d'història i no ho farà ara». Yansheng es va mostrar respectuós «amb la cultura del club» i va afegir que el potenciarà amb una gestió pròpia d'una empresa multinacional. Chen Yansheng, que gestionarà l'entitat viatjant de Barcelona a la Xina periòdicament, ha repetit diverses vegades que sent un gran afecte per l'entitat catalana.«Fa més de 20 anys que segueixo el club, abans el veia a la televisió. A més d'una inversió de futur, és la meva passió. M'he enamorat de l'Espanyol», va dir.

Dimissió del director esportiu

Oscar Perarnau va traslladar ahir al nou Consell d'Administració de l'Espanyol la seva intenció de renunciar al càrrec de màxim responsable de la Direcció Esportiva de l'Espanyol i abandonar el club en els pròxims quinze dies, segons va informar l'entitat mitjançant un comunicat, al·legant «motius personals».

Oscar Perarnau compareixerà avui davant els mitjans de comunicació després de l'entrenament a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. L'actual Director Esportiu acumula 19 anys treballant per a l'entitat catalana, des d'entrenador a màxim responsable de la parcel·la futbolística.