La primera volta de la Primera Nacional d'hoquei es tanca demà amb un derbi a Palau 2 entre el Citylift Girona i el Palafrugell. Els locals, que acumulen sis victòries seguides i ocupen llocs d'ascens a l'OK Lliga amb un marge de 5 punts sobre el primer rival que no ascendiria, s'hi juguen, a banda d'allargar la ratxa, la classificació per a la Copa de la Princesa. L'equip de Ramon Benito disputarà el torneig si guanya, i en cas de no fer-ho, haurà d'estar pendent del resultat del Manlleu, amb qui té l'average perdut, contra el Tordera.

«A principi de temporada l'equip estava tensionat, nerviós, per les exigències que hi havia al voltant nostre. Quan ens hem adaptat a la categoria i hem començat a anar partit a partit, els resultats han arribat», reflexionava Benito, que aspira a dur el Citylift Girona a l'elit però també vol consolidar l'ambiciós projecte que té el club en els equips base. Sobre el derbi el tècnic afirma que «en aquesta mena de partits les diferències a la classificació s'igualen, ens espera un rival molt complicat del qual no ens en podem refiar».

Per la seva banda l'entrenador del Palafrugell, Xavier Garcia, considera que els gironins són un clar aspirant a l'ascens: «a dia d'avui la lliga està com ha d'estar. En la pretemporada vam guanyar el Girona a la Supercopa de Catalunya però aquell partit no pot ser una referència perquè ells tot just s'estaven acoblant». Per Garcia «nosaltres tenim el mateix equip que la temporada passada a Nacional Catalana i el nostre objectiu és la permanència. La nostra filosofia és la d'anar a picar pedra cada setmana, però ens espera un derbi divertit i molt competit».