La secció vuitena de l'Audiència de Barcelona jutjarà, finalment, el davanter del FC Barcelona Leo Messi. El futbolista, però també el seu pare, Jorge Horacio Messi. Tots dos s'asseuran al banc dels acusats per tres delictes contra l'Hisenda Pública en un judici que se celebrarà els dies 31 de maig, i també 1, 2 i 3 de juny d'aquest any 2016. Així ho va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia a Catalunya.

En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia sol·licita un període de 18 mesos de presó per al pare del jugador per evadir, suposadament, una quantitat de 4,1 milions d'euros en imposos a la Hisenda espanyola. Però per altra banda, demana l'arxiu de la causa contra Lionel Messi, contra el qual inicialment es va querellar, en entendre que el futbolista del Barça en cap moment hauria tingut coneixement d'un possible frau.

L'atacant argentí, no obstant això, serà finalment jutjat, donat que l'Advocacia de l'Estat manté l'acusació contra ell i li demana, com també ho fa amb el seu pare, una condemna de 22 mesos de presió per tres delictes contra la Hisenda Pública. Davant del jutge, el pare de Messi va assumir tota la responsabilitat en la gestió tributària del seu fill, però la instructora va acordar mantenir al futbolista imputat en la causa, en una decisió que després va rebre també el suport de l'Audiència de Barcelona.

Es dóna la circumstància que el judici se celebrarà tres dies després de la disputa de la final de la Lliga de Campions d'aquest any (prevista per al 28 de maig a la ciutat italiana de Milà), i tres dies abans que l'Argentina iniciï la seva participació a la Copa Amèrica del Centenari, que es jugarà en diferents seus dels Estats Units.