El Consell d'Administració del RCD Espanyol va fer efectiva ahir la seva dimissió en bloc per deixar pas al nou equip directiu fruit de la compra del capital majoritari per part del grup empresarial xinès Rastar Group, que presideix Chen Yansheng. Un emocionat Joan Collet i els nou consellers que formaven part de l'òrgan directiu del club van acomiadar-se d'aquesta manera de l'entitat, en el cas del ja expresident, després de 17 anys al Consell, els últims tres com a president.

Collet va comparèixer després d'una reunió extraordinària del Consell d'Administració celebrada ahir a la tarda. «Valorem positivament la confirmació de l'adquisició del capital social de la nostra Societat Anònima Esportiva per part de Rastar Group confirmada avui», van assegurar els fins ara consellers. L'exmàxim responsable de l'Espanyol va explicar que havien optat per marxar ara «per voluntat pròpia, perquè és el més apropiat», tot i que va deixar entendre que no li havia agradat del tot la manera com es farà el traspàs de poders. «Marxem per no posar pals a les rodes i donar totes les facilitats, però ara el club no té ni president ni Consell. No tenia gaire sentit esperar a una futura junta d'accionistes per fer el pas», va subratllar. S'espera que avui mateix s'oficialitzi que Chen Yansheng és el nou president i com es recomposa el Consell.

En un emocionat discurs, Joan Collet va recordar que estava implicat amb l'Espanyol des que el 1989, des d'un descens de l'equip a Segona, va fer «un pas endavant» amb la penya espanyolista d'Argentona. També va considerar que l'Espanyol «necessita un tomb radical, donar la volta al mitjó, i espero que els nous propietaris tinguin molta sort perquè jo confio en la projecció del club».

El nou propietari del club és el grup xinès Rastar, liderat per Chen Yansheng, un gegant asiàtic dedicat a les joguines electròniques, maquetes de cotxes, videojocs en línia i producció de sèries televisives, entre d'altres productes. El grup havia fet oficial la compra del 54 per cent de les accions de l'Espanyol, una operació que el converteix en el màxim accionista de l'entitat blanc-i-blava, unes hores abans que Collet i els consellers anunciessin la dimissió.

L'empresa asiàtica, liderada pel magnat asiàtic Chen Yansheng, va avançar en un comunicat que invertirà més de 50 milions d'euros en el club català. «Per assegurar la seva viabilitat» en el futur. El primer objectiu de Rastar és sanejar els comptes de l'Espanyol, debilitats, sobretot, pel deute amb Hisenda: «Una vegada aconseguida l'estabilitat econòmica, Rastar Group proposarà un pla estratègic a llarg termini que permetrà redimensionar la parcel·la esportiva, social i d'expansió internacional del club». El grup xinès valora especialment «l'enorme potencial de creixement» de l'Espanyol, exalça la seva «important» massa social i el qualifica com un dels clubs «de referència en la Lliga espanyola».