El grup xinès Rastar Group, propietari del magnat Xen Iansheng, farà oficial durant el dia d'avui la compra del 56 per cent de les accions de l'Espanyol, entre les quals hi ha les participacions dels epresidents Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal, a més del seu entorn.

L'empresa asiàtica va ultimar durant el dia d'ahir l'acord i l'entesa entre totes les parts implicades és absoluta, segons fonts del club espanyolista, que van indicar també que el traspàs de poders està segellat, a falta de l'anunci formal, i que no es va efectuar durant el dia d'ahir per diverses qüestions burocràtiques.

Quan avui s'anunciï l'acord definitiu entre totes les parts, l'actual president de l'Espanyol, Joan Collet, explicarà quines són a partir d'ara les seves intencions després de la reunió del Consell d'Administració, encara que tot apunta que el màxim mandatari no seguirà al capdavant del club.

La previsió, segons les últimes informacions, és que Collet i el propi Xen Yansheng oferiran avui una roda de premsa conjunta a l'estadi de Cornellà-el Prat i, amb l'entrada del grup xinès Rastar, l'entitat blanc-i-blava convocarà en el termini d'un mes una Junta Extraordinària d'Accionistes.

La prioritat de Rastar Group és oxigenar l'economia blanc-i-blava, deixant en un segon pla el tema esportiu. De tota manera, i encara que no era la seva intenció inicial, sí que podrien destinar una petita partida econòmica a fitxar en aquest mercat d'hivern.

Un nou organigrama

A?l'espera que l'anunci es faci oficial i que es presenti de manera formal en la propera Junta Extraordinària d'Accionistes, és més que possible que Iansheng, cap del conglomerat Rastar Group, es converteixi en el nou president de l'Espanyol. La seva intenció serà la de constituir una nova junta formada gairebé en la seva totalitat per directius de nacionalitat xinesa. Tanmateix, el nou mandatari mantindria com a home de confiança Ramon Robert, actual director del Control de la Gestió del club.