Les matemàtiques poden fer oficial aquest vespre mateix allò que la lògica té clar des de fa dies: que molt ha fet l'Spar Citylift Girona arribant fins a l'Eurolliga com per somiar a passar ronda després de la fase de grups. Les gironines, cuers amb només dos triomfs en deu partits, reben avui un AGÜ Spor turc que es presenta a Fontajau amb l'atractiu del retorn de Chelsea Gray i la necessitat de guanyar per reforçar la seva quarta posició a la lligueta. Des que la nord-americana va decidir acceptar la temptadora oferta del conjunt de Kayseri, res ha tornat a ser el mateix a l'Uni, tot i que després de les últimes dues victòries (Castors i Campus Promete), sembla que el pitjor ja ha passat i que aquelles mesures dràstiques que s'intuïen hores més tard de perdre contra el Cadí fa una setmana i mitja han quedat aparcades. L'AGÜ Spor serà l'encarregat d'examinar aquesta reacció, que caldrà confirmar diumenge a casa en Lliga contra el Zamora.

Miguel Ángel Ortega considera que el duel d'aquesta nit és una bona oportunitat per seguir creixent. «Ens vénen un parell de setmanes abans de la Copa per pujar el nivell d'intensitat de l'equip i aquesta mena de partits van bé». El tècnic de l'Uni no descarta guanyar «i poder aspirar encara a classificar-nos per l'Eurocup» que jugaran el cinquè i el sisè classificat del grup. Ara bé, la prioritat per a ell és seguir recomposant un equip que va quedar tocat per l'adéu de Gray i la baixa per lesió d'Spanou. La grega precisament va tornar ahir a Girona i en pocs dies estarà en disposició de rebre l'alta i reaparèixer.

«Qualsevol equip hauria patit la pèrdua de Gray i la lesió de Spanou. És evident que a nosaltres ens va fer mal», reflexionava ahir l'entrenador de l'Uni. Mai sabrem què hauria passat sense aquests dos condicionants, que van estroncar una ratxa triomfal de l'equip gironí, que fins aleshores havia guanyat la Supercopa i només havia perdut un partit de lliga. Ortega va tornar-se a desfer en elogis per a Chelsea, però també va voler destacar el paper de Givens:?«Té l'actitut d'una professional irrefutable, és una gran professional i ens ajudarà a tornar a anar cap amunt. Sóc dels que pensen que tot el que ens ha passat ens acabarà anant bé per al futur».