Aquests són els resums de l'última jornada dels partits de bàsquet sènior amb representació altempordanesa:

Bescanó 53-65 L'Escala A. El sènior A de l’Escala torna a animar-se per enganxar-se a les places de promoció d’ascens a Primera Catalana després d’encadenar una nova victòria a la pista del Bescanó. Pau Esponellà va liderar el triomf dels d’Albert Clopés, que intentaran traslladar les bones sensacions aquest dissabte a la pista del Bisbal B, que està just per sobre.

Palafrugell 65-43 Bàsquet Vilafant. Derrota del Vilafant en un partit complicat davant el Palafrugell, que li pren la cinquena plaça. L’avantatge aconseguit pels baixempordanesos en el primer quart (+13) va condicionar la resta del partit, ja que en cap moment els nois de Ful De Alcaraz i Bru Rovira van saber reduir aquesta diferència.

Vilafant: Pau Castillo, Àngel, Albert Quintana, Pere, Sergi -cinc inicial-, Àxel Ripoll, David Vicente, Marc Nebot, David Brun, Pau Capel, Aleix Sajet i Gerard Fita. Parcials: 14-7, 13-7, 26-14 i 12-15.

Grifeu Llançà 80-59 Torroella. Davant un dels cuers de la categoria, el Grifeu va imposar la seva condició amb una victòria treballada. Després d’uns dos primers quarts molt travats, a la segona meitat els llançanencs es van mostrar molt superiors, sobretot en el joc interior. Cal destacar l’actuació de Jordi Boira, clau en el triomf d’un Grifeu que dissabte rep la visita d’un dels colíders, el Sant Narcís.

Adepaf 45-73 Sant Narcís. Un mal segon quart va trencar la il·lusió de l’Adepaf per tombar un dels favorits, el Sant Narcís. Els figuerencs havien tingut un bon inici, però el parcial de 0-17 abans del descans els va condemnar. Tot i posar més encert i intensitat a la represa, els nois que entrena

Jordi Marull ja no hi van ser a temps.

Adepaf: Porras (3), Gerard Sanz (5), Punset, Mckechnie (2), Coderch, Adrià Sanz (2), Marc Garriga (6), Gerard Cardona (5), Balot (9), Ivan Ruano (2), Dídac Garriga (8), Casanova. Tirs lliures: 5/10. Faltes personals: 14. Parcials: 13-18, 5-21, 14-14, 13-20.

Sant Feliu 48-43 L'Escala B. Els de Goran Minic i Xavi Falgarona van estar a punt de sorprendre el Sant Feliu, segon classificat, però hi van perdre per només cinc punts.

Castelló 53-85 Vilablareix. Davant el Vilablareix, un equip que vol enganxar-se al capdavant, el Castelló de Jordi Sánchez va perdre clarament i baixa a l’antepenúltima posició. Els castellonins van igualar en el marcador en el primer quart, però un mal segon i final del tercer quart els va condemnar.

Cornellà Terri 67-44 Escolàpies. L’Escolàpies es va veure superat en la sempre difícil pista del Cornellà. La falta d’encert en el primer quart va ser determinant. A la represa, els vermells van retrobar-se amb l’encert, però no van poder lluitar per posar-se per davant.

L'Escala femení 58-43 Porqueres. Les noies de Susi Martí es van acabar imposant al Porqueres, antepenúltim, per quinze punts i continuen instal·lades a la zona mitjana del grup.

Bàsquet Vilafant femení 54-49 Cassanenc. El Vilafant atrapa el Cassanenc al segon lloc de Tercera i té més a prop que mai el líder, el Vilablareix. Les de Pepe Socorro i Marçal Mallart, que han recuperat Elena Vergés -estava estudiant i jugant a Anglaterra-, perdien de dos punts al final del tercer quart, però van remuntar amb una gran actitud.

Vilafant: Laia Carreras, Elena, Laura, Mar, Marta, Clàudia, Nere, Ruth, Gio, Laia Santos i Carme.

Adepaf femení 84-37 Torroella. Davant el Torroella, un equip que ho ha perdut tot, l’Adepaf va guanyar molt fàcil. Des de l’inici, les figuerenques van imposar el seu ritme de joc i no van donar cap opció a les visitants per poder entrar en el partit.

Adepaf: Malirach (2), Gemma Pujol (11), Alba Ramos (8), Mireia Rivero (16), Quintero (9), Peré (4), Marta Puig (11), Sirbikyte (4), Rebollo (19). Triples: 5 (2 Ramos, 1 Puig, Pujol i Rebollo). Tirs lliures: 7/12. Faltes: 12. Parcials: 19-6, 23-9, 22-10, 20-12.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.