El davanter argentí del Barcelona, Lionel Messi, només pateix "petites molèsties" als isquiotibials de la cama dreta, segons van informar ahir els serveis mèdics del club català. Les proves que van fer ahir al matí al "10" blaugrana descarten una lesió muscular del jugador, que diumenge va ser substituït, per precaució, al descans del partit de Lliga que el Barça va disputar contra l'Athletic Club al Camp Nou. Tot i que segons el Barça l'evolució marcarà la disponibilitat de Messi, Luis Enrique no té previst forçar-lo i en prescindirà demà en el duel d'anada dels quarts de la Copa, novament contra els bascos, ara a San Mamés.

Després de golejar l'Athletic Club en Lliga (6-0), la plantilla del Barcelona va tornar ahir a la feina, i ho va fer sense la seva estrella ni el defensa Jordi Alba. Cap d'aquests dos jugadors va poder acabar el partit de Lliga de diumenge per culpa de diferents problemes físics. Jordi Alba pateix una elongació al bíceps femoral de la cama dreta que el tindrà uns deu dies de baixa, mentre que Messi es va sotmetre ahir a unes proves mèdiques que van confirmar que només arrossega unes petites molèsties als isquiotibials de la cama dreta.

Luis Enrique va dirigir una sessió de recuperació per als titulars en el partit contra l'Athletic al camp Tito Vilanova de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Els suplents, com és habitual, l'endemà d'un partit, es van exercitar amb més intensitat. Avui l'equip tornarà a la feina, que ja estarà totalment enfocada a preparar el partit d'anada dels quarts de final de la Copa del Rei que disputarà demà a San Mamés contra l'Athletic. A banda de la baixa de Messi per precaució i d'Alba per lesió, Luis Enrique tampoc podrà disposar del sancionat Luis Suárez.

El tècnic ja va explicar diumenge al final del partit de Lliga que havia substituït Messi al descans perquè "no volia arriscar" amb el jugador argentí. "No m'agrada arriscar amb cap futbolista, imagineu-vos amb Messi", va assegurar, en una declaració d'intencions que seguirà aplicant demà a San Mamés prescindint del Pilota d'Or.