El número u del món, Novak Djokovic, ha confirmat que va rebre un intent de suborn de 200.000 dòlars (uns 185.000 euros) si es deixava guanyar en la primera ronda de Sant Petersburg l'any 2007 al ser preguntat per les recents notícies publicades per la BBC i BuzzFeed News que asseguren l'existència de tripijocs en partits al món del tennis en la passada dècada.

"Es va apropar una persona a proposar-ho a les persones que treballaven amb mi en aquell moment, al meu equip. Per descomptat, ho vam rebutjar immediatament. El tipus que estava intentant parlar amb mi ni tan sols va arribar directament a mi", ha reconegut Djokovic en roda de premsa, després del seu debut a l'Open d'Austràlia.

El balcànic ha apuntat que, "desafortunadament, en aquell moment hi havia rumors i la gent en parlava". "En els últims sis o set anys jo no he tornat a sentir res semblant", ha aclarit sobre aquest tema.

Preguntat per la seva opinió sobre la recent notícia, Djokovic ha recalcat que "no hi ha cap prova o evidència real fins ara que es tracti de cap jugador en actiu" i que no creu que es projecti cap "ombra" sobre el seu esport. El serbi creu que pot tractar-se de "partits que han succeït fa gairebé 10 anys".

"Per descomptat, no hi ha lloc per qualsevol mena de tripijoc en partits o per a la corrupció en el nostre esport. Estem intentant mantenir-lo el més net possible. Tenim, crec, un esport evolucionat i programes i autoritats per fer front a aquests casos particulars", ha puntualitzat.

Djokovic ha subratllat el seu rebuig a aquest tipus d'activitats, a les quals no vol estar-hi "vinculat". "Per a mi això és un acte antiesportiu, un crim en l'esport amb honestedat. Jo no ho recolzo. Crec que no hi ha lloc per a això en qualsevol esport, sobretot en el tennis", ha assenyalat el tennista, que ha agraït haver estat "envoltat de gent que respecta els valors de l'esport".