La Tramun 2016 comença a escalfar motors i, ahir, es va celebrar una marxa gratuïta en la qual els participants van poder fer un tast dels darrers 40 quilòmetres de la prova, que discorria per un se?guit de corriols que, si bé només presentaven un desnivell positiu de 800 metres, presentaven una dificultat tècnica bastant elevada.

Aquesta prova, que amb el pas de les diverses edicions s'ha anat fent cada vegada més popular i, a la vegada, amb ressò internacional, estrena nou recorregut i, precisament aquest traçat inèdit va ser el que van tastar més de 450 ciclistes. Aquest any, a més de novetats en el recorregut, cal destacar que passarà a formar part del calendari de la UCI, dins les MTB Marathon World Series i que se celebrarà el proper 16 d'octubre.

El tast ofert ahir, a més, tenia l'al·licient de ser gratuït gràcies al patrocini de VW Autopodium, la qual cosa va atraure a un bon grapat de corredors. Aquests van haver de desafiar les baixes temperatures per sortir de l'explanada del pavelló de Fontajau a les deu del matí, amb un recorregut de 40 quilòmetres per davant. Els participants havien d'inicar un traçat circular en el que enfilaven per Sant Gregori seguint la vall del Llèmena i tornaven per Bescanó, seguint el pas del Ter, seguint uns paisatges de gran valor natural.

451 corredors van començar a pedalar a les 10 del matí, quan es va donar el tret de sortida, entre els quals hi havia els components de l'equips Buff Pro-Team, encapçalat per Joan Llordella, que va fer vàlida la condició de favorit i va ser el primer participant en creuar la línia d'arribada, l'únic en fer-ho baixant de les dues hores (1h 58 m.). Rere seu va aconseguir arribar Albert Mendoza, de l'equip Biking Point-Ambisist, a gairebé dos minuts i mig, mentre que el tercer classificat, Gerard Minoves, va marcar un temps de 2 h i 2 minuts.

En categoria femenina la primera va ser Estefania Gómez, que va fer un temps de 2 hores i 50 minuts. La prova es va donar per finalitzada 5 hores i 15 minuts més tard del tret de sortida.

El vencedor d'aquesta marxa, Joan Llordella, va destacar que "aquest nou tram final té un nivell inferior als que es troben a la primera part del recorregut, però la bellesa del traçat és la que ens té acostumats LaTramun".

D'aquesta manera, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, va acabar amb nota la prova del nou traçat de LaTramun 2016.