L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va confirmar divendres durant la Nit de l'Esport de la capital empordanesa que la ciutat tindrà un nou pavelló el 2018. La ubicació, segons va explicar ahir el regidor d'Esports, César Barre?nechea, encara no està decidida perquè seran els mateixos ciutadans els qui triaran, el proper mes de març, en una votació popular. "Hi ha dues propostes, una que és situar-lo com a continuació de l'actual i l'altra que seria fer-ne un darrere de l'hotel Ronda". L'Ajuntament ja ha consignat al pressupost d'aquest any 1,5 milions d'euros per a aquesta infraestructura.

Un dels moments més destacats de la Nit de l'Esport va reunir, entre d'altres personalitats, els esportistes figuerencs que el 2015 van participar en un Mundial: els taekwondistes Àlex Falgàs -el seu guardó el va recollir Javier Marrón perquè estava absent per una competició- i Joel González; l'atleta Lluïsa Mitjà; el nedador Hèctor Ruiz, i el regatista Òscar Pijoan. També van rebre un guardó especial Manel Compte (Escolàpies), Sònia Jurnet (Diversport) i José Miranda (Tadaima Dojo). Un total de 300 persones, repartides en 47 equips i en l'àmbit individual, van ser reconegudes.

L'acte d'entrega dels reconeixements als esportistes figuerencs més destacats de la temporada passada va reunir un miler de persones al Teatre Municipal El Jardí, ple de gom a gom. Durant la cerimònia es va poder gaudir de les actuacions del Patinatge Artístic Figueres i del Club Gimnàstica Rítmica Gemma, que van rebre fortes ovacions dels assistents.