El Teatre Municipal El Jardí del Figueres va ser l´escenari, el divendres a la nit, d´una nova edició de la Nit de l´Esport, en un acte on l´Ajuntament de Figueres reconeixia els esportistes i clubs més destacats de la temporada passada.

L´acte, encapçalat per Marta Felip (CiU) i César Barrenechea (PSC), alcaldessa i regidor d´Esports, respectivament, també va sevir per recordar la data -però encara no la ubicació- de l´estrena del tercer pavelló de la ciutat. Segons Felip, serà una realitat el 2018, després que aquesta setmana s´hagi aprovat en el pressupost per un cost d´1´5 milions d´euros. "És un deute pendent i per fi el veurem realitat", va apuntar l´alcaldessa, destacant també que "Figueres és una ciutat molt arrelada esportivament".

Mentre Felip va aprofitar per recordar els anys en què alguns esports s´havien introduït a la ciutat, Barrenechea es va fixar amb la figura de l´atleta Albert Gurt:"Quan era un nen somiava en ser el número u i ho va aconseguir set cops, s´ha de tenir molta il·lusió, voluntat i respecte pel contrari", comentava el fins fa poc delegat de la Unió Esportiva Llagostera.

La Nit de l´Esport va reunir, entre d´altres personalitats, els esportistes figuerencs que el 2015 van participar en un Mundial: els taekwondistes Joel González i Àlex Falgàs -absent en tenir una competició, va recollir el seu guardó Javier Marrón-, l´altleta Lluïsa Mitjà, el nedador Hèctor Ruiz i el regatista Oscar Pijoan. També van rebre un guardó especial Manel Compte (Escolàpies), Sònia Jurnet (Diversport) i Jose Miranda (Tadaima Dojo). Un total de 300 persones, repartides en 47 equips i en l´àmbit individual, van ser reconegudes.

Recordant Jordi Estarriol

El Teatre El Jardí, recuperat de nou després del pas d'aquest acte per a la Sala La Cate, es va omplir per veure, també, dues exhibicions de patinatge artístic i de gimnàstica rítimca per part del PA Figueres i CGR Gemma. A més, tant Barrenechea com el GEAS Empordà van tenir un moment per a recordar la figura de Jordi Estarriol, mort el desembre passat a Costa Rica mentre feia submarinisme.

*A la pròxima edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà publicarem el llistat complet d'esportistes i clubs reconeguts a la Nit de l'Esport