El Camp Nou obre la trilogia de partits que enfrontarà el Barça i l'Athletic, que repeteixen experiència de duels en pocs dies, després d'haver començat el curs amb el doble partit de la Supercopa i el primer de Lliga.

En aquesta ocasió, el primer partit serà el que arrencarà la segona volta, en la qual el Barça s'ha marcat l'objectiu de no deixar escapar ni un punt més, després de tres empats en les anteriors cinc jornades lligueres, que l'han portat a perdre el lideratge i a permetre que els seus més immediats perseguidors l'hagin superat o s'hagin acostat, Atlètic de Madrid i Reial Madrid, respectivament.

El Barça perd Mathieu per una lesió al soli, mentre que la millor notícia per la defensa blaugrana arriba per l'absència del davanter Aduriz, un veritable maldecap per als blaugranes en els últims partits, sobretot pels centrals. En aquest empatx de partits entre catalans i bascos aquesta temporada (fins a sis), el balanç està igualat amb un triomf per a tots dos i un empat, a l'espera que els tres que encara queden per disputar-se puguin resoldre aquesta igualtat o mantenir-la.

En l'alineació del Barça resideix el dubte de si Arda Turan i Aleix Vidal, reforços d'hivern, tindran més continuïtat, després d'haver entrat ja en els últims onzes titulars.

L'Athletic Club inicia aquesta segona volta fora de la zona europea després de la derrota de la passada jornada al Sánchez Pizjuán amb l'objectiu de no perdre l'estela de la sisena plaça, per a la qual cosa necessitarà acabar amb una ratxa d'onze derrotes lligueres consecutives a Barcelona.

La baixa d'Aritz Aduriz, sancionat per acumulació de targetes, unida a la ja coneguda del lesionat Raúl García condicionarà un onze per al qual, a més, Ernesto Valverde té els dubtes d'un altre dels seus titulars habituals, Laporte, amb molèsties a l'esquena, i del del planter Íñigo Lekue. És segur que Gorka Iraizoz tornarà a la porteria en lloc de Iago Herrerín i és probable que Eneko Bóveda, Carlos Gurpegui, Mikel San José i Muniain, suplents a Vila-real, entrin a l'equip titular en els llocs, respectivament, de de Marcos, Laporte, Beñat i Lekue. El partit es disputarà a les 20:30 hores.