Fins fa quatre dies mal comptats, a Fontajau era festa grossa cada vegada que es competia de tu a tu amb el totpoderós Perfumerías Avenida. Eren dues realitats diferents. Dos clubs que es trobaven a anys llum de distància. La història, amb el pas de les temporades, ha canviat per complet, fins al punt que les forces s'han equilibrat d'una manera espectacular. L'entitat de Salamanca encara ocupa l'esglaó de dalt de tot;?no ha perdut gens de potencial i cada any enceta l'aventura de torn favorita a tot. La metamorfosi l'ha patit l'Spar Citylift Girona, capaç d'anivellar les seves forces i fins i tot de pispar-li el títol de Lliga Femenina, l'any passat. El duel entre tots dos equips s'ha convertit en tot un clàssic i per si no n'hi havia prou, es tornaran a trobar en la primera de les dues semifinals de la Copa de la Reina d'aquest 2016.

El sorteig que es va celebrar ahir al migdia a Sant Sebastià va emparellar castellanes i gironines, les encarregades d'obrir el foc d'una competició que també comptarà amb les amfitriones, l'IDK?Gipuzkoa, i el Conquero de Huelva, el botxí de l'Uni en l'anterior edició, celebrada a Torrejón de Ardoz. El duel entre el Perfumerías Avenida i l'Spar Citylift Girona es jugarà el dissabte dia 6 a partir de les 12 del migdia, mentre que l'altra semifinal arribarà a les 5 de la tarda. L'endemà, el diumenge dia 7, es jugarà la final. Serà a les 11 del matí i amb les càmeres de Teledeporte per emetre la cita en directe.

Encara refent-se del revés que va suposar la sobtada marxa de Chelsea Gray, i amb la grega Artemis Spanou encara lesionada -no és gens clar que pugui arribar a la Copa-, l'Uni es plantarà a la cita sense l'etiqueta de favorita i amb el rival més temible al seu davant. El Perfumerías domina amb autoritat la Lliga Femenina (el balanç de 14-1 ho diu tot), compta amb una plantilla molt experimentada i llarga, i s'ha reforçat amb la polonesa Ewalina Kobryn i la nord-americana Alana Beard. En l'últim duel, ara fa menys d'un mes, les castellanes van esborrar de la pista les jugadores de Miguel Ángel Ortega, per un clar 74-51.