El pilot madrileny Carlos Sainz, que aquest dimarts havia assumit el liderat de la prova de cotxes en el Dakar, ha tingut un problema en la peça que se situa entre la caixa del canvi i el motor durant la desena etapa, i ha hagut d'abandonar la competició. Aquest és el cinquè abandó abans d'hora que el guanyador del rally del 2010 ha hagut de fer de manera consecutiva.

En el quilòmetre 213, amb prou feines a 31 de la nova meta establerta per l'etapa d'aquest dimecres, el madrileny ha tingut una sèrie de problemes a banda del desperfecte mecànic després de perdre un punt de pas, punxar una roda i haver-se quedat clavat a la sorra.

Després de dos triomfs consecutius d'etapa, el Peugeot DKR2008 de l'espanyol, de 53 anys, va tenir un començament difícil en aquesta jornada en la qual obria pista en una ruta que unia les ciutats argentines de Belén i La Rioja.

"En Carlos es troba esperant l'assistència, que amb aquesta marxa del 'Súper Fiambalá' es troba diversos quilòmetres per darrere, just darrere de Sebastien Loeb", han explicat fonts de l'equip Peugeot Sport. L'altra alternativa perquè l'acte dels espanyols Sainz-Cruz completi els 31 quilòmetres fins a la meta és esperar l'ajuda del francès Romain Dumas.

L'única certesa és que aquest contratemps mecànic deixarà a l'espanyol, guanyador d'aquesta prova en 2010, sense possibilitats en aquesta edició per sumar la seva segona corona en el Dakar.

Tant Juanjo Lacalle, el seu representant, com el seu fill Carlos Sainz Junior han lamentat en els seus respectius comptes de Twitter aquest inconvenient del pilot i han mostrat el seu suport al pilot per la seva retirada del rally.