L'empresari italià Gino Pozzo, màxim accionista del Granada, negocia la venda del club andalús per una quantitat econòmica que ronda els quaranta milions d'euros a una societat espanyola que presideix Pere Guardiola, germà de l'actual entrenador del Bayern Munic, Pep Guardiola, i assessor extern del Girona FC. Guardiola també va ser qui va fer de mitjancer entre l'antic propietari del club de Montilivi, Josep Delgado, i els actuals dirigents, Jean-Louis Dutaret i Samir Boudjemaa, en una operació que es va concretar a finals de juny de l'any passat.

Fa més d'un mes van començar els contactes entre Pozzo i la societat Media Base Sport (MBS), una agència de representació de futbolistes liderada per Pere Guardiola i per Pau Clavero, que forma part del grup Mediapro i a la que diferents mitjans de comunicació han vinculat en les últimes hores amb diferents societats xineses que podrien sustentar econòmicament l'operació.

Fonts properes a aquestes negociacions han informat que les converses entre les dues parts s'han accelerat en les dues últimes setmanes i ja s'han tancat acords sobre diferents punts, de manera que en els pròxims dies es podria concretar una entesa definitiva per al canvi de propietat del Granada. El total de l'operació rondaria els quaranta milions d'euros, xifra en què Pozzo ha fixat el valor del club en altres ocasions davant els acostaments de diferents grups empresarials.

En el si del club andalús s'hi viu un inquietant compàs d'espera i els seus màxims dirigents prefereixen, de moment, passar de puntetes sobre l'assumpte, ja que Gino Pozzo és l'actual propietari de l'entitat i el que està portant les negociacions en primera persona.

L'entrenador del Granada, José Ramón Sandoval, es va referir a l'assumpte ahir en la roda de premsa prèvia al partit de la Copa del Rei que disputaran avui dijous davant el València.

«Jo estic totalment desconnectat del tema perquè ja en tinc prou amb la meva feina. El que sí sé és que aquest club era a Segona B i ara està a Primera, sanejat i amb una nova ciutat esportiva, i que això és gràcies a persones amb nom propi», va destacar.

El grup G-19, que engloba la majoria de les penyes del Granada, ha demanat en un comunicat que aquesta situació «no generi enfrontaments ni perjudiqui al nivell esportiu de la plantilla». Els penyistes han deixat clar que «en cap moment» es pronunciaran sobre la possible compra de l'entitat i han agraït tant a Pozzo com l'actual president del Granada, Quique Pina, l'actual situació d'un club que estava a la vora de la ?desaparició quan van arribar ells.