El XVIII Campionat territorial de patinatge artístic en la modalitat de grups de xou arriba aquest diu?menge a Fontajau convertit en un espectacle de nivell mundial. Dos dels tres millors equips del món, segons el palmarès de l'últim campionat celebrat a Colòmbia, el CPA Olot i el CPA Girona, hi presentaran, com la resta de clubs de la demarcació, les coreografies que defensaran aquesta temporada, amb l'atractiu de veure cara a cara, ja en la primera competició oficial de l'any, els equips entrenats per Ricard Planiol i Nuri Soler. El ritme de venda d'entrades anticipades ha sigut elevadíssim (a principis de setmana ja se n'havien despatxat més de 3.000) i la previsió és que el pavelló s'ompli de gom a gom. Diumenge les taquilles de Fontajau posaran a disposició del públic les localitats que quedin per distribuir, als preus de 8 i 6 euros en funció de la zona que s'ocupi a la grada.

La competició, que reunirà quinze clubs i 22 equips en les categories de grups petits, juvenils, quartets i grans, arrencarà a 2/4 de cinc de la tarda i s'allargarà fins a les vuit del vespre, hora prevista per l'entrega de premis. El Campionat territorial reparteix els bitllets per al català i serveix d'estrena de les noves coreografies per a tots els clubs de la demarcació. El president del comitè de patinatge artístic de la federació de Girona, Josep Badia, explica que «els grups de xou han anat cada vegada a més, han arrelat, i podem dir que som una referència a Catalunya, Europa i el món». S'esperen uns 300 patinadors sobre la pista de Fontajau i més de 4.000 espectadors a les grades.

L'esport gironí en general, i el patinatge, en particular, van viure el 27 de setembre una jornada històrica amb el doble podi que van protagonitzar el CPA Olot, amb Respira, i el CPA Girona, amb Fent i desfent, al Mundial de Cali. Era el novè títol de campions del món per al club garrotxí i el primer gran èxit internacional de les gironines precisament en el seu debut en la màxima competició. Diumenge els dos equips tornaran a ser rivals a Fontajau amb el campionat provincial en joc. Un al·licient més que, com admet Ricard Planiol, «beneficia el patinatge perquè al final el que interessa és que es parli del nostre esport i que es generi interés per als espectadors».

L'Olot estrenarà a Fontajau el seu nou espectacle, «Treu-me d'aquí», mentre que el CPA Girona sortirà a continuació, en segon lloc, amb «Mitjanit». Es tracta, segons expliquen els tècnics, de propostes molt diferents a les que havien presentat l'any passat. Ni Planiol ni Nuri Soler volen donar gaires pistes, però el primer assenyala que «presentarem un xou trencador, de to solidari, que ens ha permès innovar en diversos aspectes», mentre que l'entrenadora gironina destaca que «el fet d'anar al Mundial el 2015 va fer que el temps per preparar la nova coreografia es reduís, però també va ser una injecció de moral. El nostre ball es titula "Mitjanit" i les paraules ho expliquen tot: sota la claror nocturna es desperta un món màgic...».

L'Olot es presentarà a Fontajau amb un equip de 24 patinadores en què Maria Regueiro, Laura Fusté, Mireia Morera, Elena Jiménez i Nuria Miquel han cobert les baixes de Sara Meya, Estel Aubert, Anna Fàbrega, Marina Masdeu, Paula Pons i Helena Corredera. En l'equip del Girona també hi ha hagut canvis: Mireia Sastre, Gemma Dalmàs i Nadia Basaurit ho han deixat i Júlia Vallverdú es queda com a reserva i suport, igual com Míriam Clua. Les altes són Alba Jordà, Laura Turón i Júlia Sunyer.