El Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid no podran fitxar ni donar d'alta «a cap futbolista nacional o estranger durant els propers dos períodes de contractació íntegres» després que la FIFA confirmés ahir la sanció a tots dos clubs per traspassos internacionals de menors . En un comunicat, l'organisme rector del futbol mundial va anunciar que la Comissió Disciplinària ha sancionat als dos clubs espanyols per haver infringit la normativa vigent sobre traspassos i altes internacionals de futbolistes menors de 18 anys. Els clubs no podran fitxar ni donar d'alta a cap futbolista nacional o estranger durant els propers dos períodes de contractació íntegres, és a dir, fins l'estiu de 2017, però sí en l'actual, que conclou el pròxim 31 de gener, «atès que aquest es va obrir abans d'haver-se notificat la present decisió». És la mateixa sanció que ha impedit al Barça inscriure Arda Turan i Aleix Vidal fins a aquest mercat d'hivern.

En el comunicat, la FIFA explica que «s'ha constatat que els dos clubs van violar diverses disposicions relatives als fitxatges i el primer registre de futbolistes menors d'edat estrangers, així com altres concernents a la inscripció i participació de jugadors en determinades competicions».

L'Atlètic de Madrid ha de pagar, igualment, una multa de 822.000 euros. La penalització que la FIFA va imposar al Reial Madrid ascendeix a 328.000 euros.

Els dos clubs madrilenys, a més, hauran de «regularitzar la situació de tots els menors afectats» en un termini de 90 dies. La sanció, comunicada ahir a l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, és conseqüència de «les investigacions inicials empreses per FIFA Transfer Matching System GmbH (FIFA TMS), que la Comissió Disciplinària de la FIFA va prosseguir com a part dels procediments disciplinaris», va informar l'òrgan rector del futbol mundial. La investigació es va centrar en la participació de futbolistes menors en el període comprès entre 2007 i 2014 en el cas de l'Atlètic de Madrid, i del 2005 al 2014 en el del Reial Madrid.