Edu Oriol, el nou jugador del Llagostera, està encantat de la vida de tornar a terres catalanes. L'extrem de Cambrils després de tastar l'aventura a l'estranger, primer al Blackpool anglès i després a les files del Rapid de Bucarest, arriba al conjunt d'Oriol Alsina disposat a col·laborar en la salvació dels gironins a la Segona A. Edu Oriol signa fins a final de temporada i tot i trobar-se sense equip arriba en bona forma perquè estava entrenant-se amb l'Atlètic Balears. Com va dir d'ell el secretari tècnic, Gerard Escoda, la quarta incorporació dels blaugranes amb la lliga en marxa és la «d'un futbolista desequilibrant en l'u contra u, amb profunditat, bona arribada en els últims metres i un bon joc combinatiu». Format a les categories inferiors del Nàstic i del Barça, el tarragoní de 29 anys es mostrava il·lusionat del seu fitxatge pels llagosterencs i disposat a debutar demà mateix a la Romareda.

«Després de cinc mesos difícils a l'estranger tenir molt clar que volia tornar a Espanya, a l'estiu i per desconeixença de l'aspecte econòmic, a l'estiu vaig rebutjar dues ofertes per tornar aquí i després ja no va ser possible. Amb una criatura i la família jo no volia emprendre una nova aventura a l'estranger, llavors vaig demanar poder entrenar amb l'Atlètic Balears per mantenir la forma i poder signar per algun club en el mercat d'hivern», explicava ahir Edu Oriol que, tot i i tenir una proposta de l'Albacete, es va decantar per Llagostera: «al sortir l'opció de tornar a terres catalanes em va ser molt fàcil de decidir».

Oriol no va escatimar bones paraules per al seu equip nou equip, tot i que tampoc es penedeix dels anys que ha jugat a l'estranger. «El Llagostera és un club molt familiar i els nous companys m'ho estan posant molt fàcil, vaig arribar ahir (dimecres) i l'adaptació serà ràpida. Vaig coincidir al Barça B amb Benja amb qui hi mantinc una bona amistat i ell em va parlar meravelles del club, també coneixia a l'Eloy Gila», apunta Edu Oriol que no té problemes per jugar a qualsevol de les dues bandes: «Amb el pas dels anys i amb el Barça B vaig actuar a la banda dreta, però, això és tema del míster, sí que és veritat que en els dos últims anys he jugat a l'esquerra i com a segona punta».

Alsina: «Té molt desequilibri»

Oriol Alsina també va parlar ahir de l'arribada d'Edu Oriol destacant que «ens donarà molt de desquilibri, es tracta d'un jugador profund, amb un bon u contra u i molt treballador». Alsina diu que «ara l'Edu ha d'agafar el ritme de partits però en dues o tres setmanes agafaran un bon to».

Sobre la sortida del davanter murcià Juanto Ortuño, Alsina va explicar que «en Juanto no era titular sinó que era un recanvi, però, és jove i estic segur que d'aquí a uns anys el veuré jugant a la Primera Divisió però ara necessita jugar i aquí no li podíem donar els minuts». El brasiler Giva pot ser la següent baixa perquè amb l'arribada de Jose Carlos o Edu Oriol les bandes ja queden cobertes.