La manera de veure el bàsquet de Miguel Ángel Ortega podrà agradar més o menys, però ningú podrà negar al tècnic de l'Hospitalet que és honrat fent la seva feina. Té unes idees molt clares que passen pel treball dins i fora de la pista. Dilluns, al vespre, l'endemà de la derrota contra el Cadí, quan la junta de l'Uni va començar a debatre la seva possible destitució, ell ja havia fet l'entrenament del primer i el d'un equip de nenes petites, perquè un tècnic de la base li havia demanat un cop de mà. És transparent en la seva manera de veure el bàsquet i en la vida i, per això, ahir, poc abans del partit contra el Castors, un dels màxims responsables del club de Fontajau deia «espero que pugui aixecar això guanyant avui i diumenge fent que l'equip vagi cap amunt, perquè realment és un bon paio».

I el pas més difícil - guanyar un partit d'Eurolliga amb només set desgastades professionals - ja està fet perquè el cor de gent com Knezevic, Kuktiene, Givens o Pikctiute més el privilegiat canell de Noemí Jordana van permetre que l'Uni guanyés el seu segon partit d'aquesta Eurolliga contra un Castors (76-69) molt poderós físicament amb la veterana Wauters, Trahan-Davis i la ucraïnesa Logunova.

Diumenge, contra el Cadí, a Ortega i a l'Uni se'ls va escapar el partit perquè les pirinenques van marxar de quinze punts en el moment que elles es van posar en zona per descansar i poder tenir aire fins al final. Ahir, més enllà que l'Uni va tenir sempre la benzina de la Jordana més encertada de la temporada - «a vegades s'apareix la verge», en paraules seves- el tècnic va trobar la manera que els moments de zona fossin més continuats al llarg del partit i, sobretot, Givens i Kuktiene van agafar la responsabilitat en un altre dels possibles moments crítics: el descans de Noemí Jordana a l'inici del darrer quart. La plantilla de l'Uni, en una clara demostració que no desitja la destitució del tècnic, va jugar amb el mateix cor que en bona part de la segona meitat del partit contra el Cadí. Però, ahir, a sobre amb bastant més encert. Un tir obert de Kuktiene i dos contracops marca de la casa de Givens van permetre a l'Uni mantenir-se sis punts amb la base de Torelló descansant a la banqueta (61-55). Els triples del Castors van estrènyer més el marcador en els últims minuts, però el que no s'aconseguia amb encert (Givens va fallar quatre tirs lliures) es feia amb el desig d'agafar el rebot ofensiu de Pikciute a segons per acabar. Una possessió extra per a l'Uni que va donar l'oportunitat que Mingo sentenciés des del tir lliure la segona victòria a l'Eurolliga.