L'estadi de Cornellà-el Prat no va ser una olla a pressió per empènyer els jugadors de l'Espanyol cap a una remuntada pràcticament impossible i el Barcelona, ??que ja havia golejat per 4-1 en l'anada, va acabar sentenciant amb els dos gols de Munir. Els blaugranes ja són a quarts de final al costat del Celta, Sevilla, Mirandés, Las Palmas i l'Athletic.

El duel més esperat de la nit, per la tensió que es va viure en el partit d'anada, no va tenir gaire més història que la que molts recordaran de la trobada del Camp Nou. Tota la tensió acumulada durant una setmana no va explotar i la normalitat futbolística va estar per sobre de les diferents situacions desagradables que es van viure a l'estadi del conjunt blaugrana.

Sense algun dels protagonistes d'aquells incidents sobre la gespa (Luis Suárez, Gerard Piqué o Pau López), el partit a Cornellà, en un estadi que va reunir mitja entrada, va ser pràcticament un monòleg del Barcelona, ??que va acumular possessió de pilota i va generar la majoria de les oportunitats de gol. L'única polèmica va venir per diferents pancartes que es van poder veure a la grada, ofensives majoritàriament per als jugadors del Barça Luis Suárez i Gerard Piqué.

les imatges del tercer derbi El Barça va resoldre la classificació per a quarts en el darrer dels tres partits seguits contra l'Espanyol.Aleix centra la pilota davant d'un batut porter de l'Espanyol Bardi, ahir relleu del gironí Pau López. Munir celebra un dels dos gols que va marcar anit a Cornellà. Burgui i Abraham intenten frenar la progressió de Leo Messi.

El Barcelona va certificar anit la seva classificació pels quarts de final de la Copa del Rei contra l'Espanyol, a Cornellà-el Prat, en un partit molt plàcid per als blaugrana, que amb dos gols de Munir i amb un futbol sense ostentacions, en van fer prou per resoldre. Potser l'esquema inèdit de Luis Enrique, un 4-2-3-1 amb Sergi Roberto i Rakitic, va frenar la seva inspiració habitual. El canvi de ?dibuix va ser el més destacable en el pla futbolístic, en una nit en què tot i no marcar, Leo Messi va tornar a donar mostres de la seva extrema qualitat.

En l'apartat extraesportiu, la tensió dels anteriors derbis es va atenuar, encara que va aparèixer en els minuts finals. L'Espanyol va arrencar amb la mateixa intensitat que en els capítols anteriors. Les revolucions dels de Constantin Galca eren més alta que les blaugrana i els de Luis Enrique, amb nou esquema, tenien dificultats per crear joc. De totes maneres, van estar a punt de sorprendre Bardi, ahir titular en detriment del gironí Pau López, amb un fort xut de Messi al minut deu.

Quedava clar que el Barcelona, ??encara letàrgic, necessitava molt poc per decantar el pols. L'amfitrió, per la seva banda, no connectava amb l'equatorià Felipe Caicedo, la seva referència. Sense acostaments locals, llevat de remats llunyans, ni espurnes de les estrelles del Barça, el ritme del partit es va alentir en aquests primers compassos.

Messi era l'únic que agitava el joc a Cornellà. Les seves combinacions i canvis de ritme eren un repte per a la defensa local. Al minut 23, després d'una carrera individual, va obligar el porter a lluir-se de nou. També es deixava portar l'Espanyol, amb un cop de cap de Ciani després d'un córner en el 29. El partit semblava destinat a canviar. I ho va provocar el Barcelona. Va ser Munir, a la mitja hora, el que va trencar l'empat amb una retallada davant Bardi i va sentenciar, encara més, l'eliminatòria. L'assistència va ser del cinc vegades Pilota d'Or, molt inspirat l'argentí, amb certes facilitats dels centrals de Galca.

L'Espanyol hauria pogut canviar el guió just abans del descans. Caicedo es va fer amb la pilota després d'un error de la defensa, però va fallar l'un contra un davant Ter Stegen. Abans, l'equatorià va veure una targeta groga per carregar amb l'espatlla contra el porter en un servei de porteria. A la represa, Caicedo va sortir disposat a compensar la seva errada.

L'internacional equatorià es mostrava ara molt més actiu. I més proper a l'àrea rival. Tot i així, tret d'aquests acostaments, el control del Barcelona era clar. Sense grans esforços, el seu domini de la pilota marcava els temps del partit. Els homes de Luis Enrique ja tenien el pas a quarts de final a la butxaca des de feia temps, però volien anar-se'n als vestidors amb un marcador més ampli. D'aquí la mirada de Messi a Munir al 70, quan l'argentí no va rebre la pilota del seu company en zona de perill. Galca tampoc es conformava i refrescava l'atac donant entrada a Mamadou i a Gerard Moreno. Amb tres davanters va acabar el partit l'Espanyol, tota l'artilleria de la plantilla blanc i blava.

De totes maneres, semblava impossible per l'amfitrió inquietar Ter Stegen, que va gaudir d'una nit plàcida. Amb el partit apropant-se al final, una topada d'Álvaro amb Leo Messi va acabar amb el blaugrana a la gespa, sense conseqüències físiques ni targetes. Just després Rakitic veia la groga i Adriano va rebre la seva cartolina al 84. Les revolucions del derbi creixien. L'afició local ja no esperava res. I va començar a desfilar en massa amb el segon gol de Munir, al minut 88, en posició dubtosa de fora de joc. Després de dos córners per al Barcelona, ??l'àrbitre va tancar el serial. El Barça confirmava una classificació per als quarts que havia quedat pràcticament resolta amb el 4-1 del partit d'anada disputat al Camp Nou. Demà els blaugranes coneixeran el seu proper rival, en una ronda de quarts de final de la Copa del Rei que arrencarà ja la propera setmana amb els partits d'anada.