Els resums dels partits de bàsquet de l'última jornada amb representació altempordanesa són els següents:

L'Escala 88-58 Vilassar de Mar. L’Escala es va desfer sense problemes del Vilassar, penúltim classificat de Segona Catalana. Després d’un primer temps igualat, els d’Albert Clopés van

trencar el partit en el segon període amb un parcial de 29-7.

L’Escala: Esponellà (5), Capella (7), Company (12), Danés (8), Usan (5), Alonso (3), Quintana (10), Martí (2), Cantenys (27), Dorca (5), Martini. Triples: 10 (4 Company, 2 Quintana i Cantenys, 1 Dorca, Esponellà.

Tirs lliures: 12/27. Faltes: 27. Eliminat: Cantenys.

Bàsquet Vilafant 68-83 Cassanenc. El Vilafant va perdre a casa davant el Cassanenc en un partit molt fluix dels altempordanesos des del primer minut de joc. Tot i la derrota, els de Ful de Alcaraz i Bru Rovira es mantenen cinquens.

Vilafant: Àxel, Vicente, Nebot, Pere, Brun -cinc inicial-, Sergi, Quintana, Capel, Sajet, Àngel, Adrià i Castillo.

Farners 65-79 Grifeu Llançà. A la complicada pista del Farners, el Grifeu va consolidar la quarta posició en un triomf gestat ja des del primer quart gràcies a un gran atac i a una molt bona defensa. El partit va acabar tenint poca història i els llançanencs van arribar a dominar per vint punts de diferència.

Torroella 75-64 CB Adepaf. L’Adepaf va patir una inesperada derrota a la pista del cuer, el Torroella, que va merèixer el triomf després de dominar el rebot ofensiu i beneficiar-se de les segones i les terceres opcions. La derrota deixa els figuerencs a només un triomf dels cuers del grup abans de rebre el colíder Sant Narcís.

L’Escala B 46-62 Porqueres. L’equip que entrena Goran Minic volia donar la campanada de la jornada, però no ho va aconseguir. El filial escalenc, situat en sisena posició, rebia la visita del líder Porqueres, que només havia perdut un partit, i diumenge jugarà contra el segon, el Sant Feliu. / Ivan Garcia

Vilablareix B 63-66 Castelló. El Castelló s’escapa de la cua de la classificació en superar el Vilablareix B malgrat tenir quatre baixes destacades, d’entre les quals Xavi Abad. La il·lusió dels joves, sobretot dels júniors, va empènyer el conjunt de Jordi Sánchez a guanyar després d’una pròrroga.

Girona B 70-69 Escolàpies. L’Escolàpies va fregar la tercera victòria de la temporada al pavelló de Sant Josep contra el Girona B. Els figuerencs, tot i la manca d’encert al primer temps, es van anar refent fins a forçar la pròrroga. Tot i tenir l’última possessió del partit, els de Tete Quirante van acabar cedint per la mínima.

Quart 50-64 Roses femení. El sènior femení del Roses es va desfer del Quart a domicili en un duel clau de la seva lliga. Les de Cape pugen a l’onzena posició de Segona Catalana abans de desplaçar-se a la pista del Bencriada B de Banyoles, que es troba just per sobre a la classificació.

Calonge 37-60 Adepaf femení. Partit amb poca història que l’Adepaf femení es va endur a la pista del Calonge, equip que només disposava de cinc jugadores.

Adepaf: Malirach, Pujol (6), Ramos (5), Rivero (10), Quera, Quintero (10), Peré (15), Puig (6), Sirbikyte (2), Rebollo. (6). Triples: 6 (3 Peré, 2 Quintero i 1 Ramos). Tirs lliures: 0/3. Faltes personals: 16.

Lloret 55-51 L’Escala femení. Les de Susi Martí i Pau Esponellà van estar a punt d’assolir una victòria a la pista del Lloret, però van acabar punxant de quatre punts de diferència.

Bàsquet Vilafant 67-48 Llagostera. El Vilafant de Pepe Socorro i Marçal Mallart va jugar un dels millors partits de la temporada, que li va permetre guanyar el Llagostera i seguir en tercera posició.

Vilafant: Paula, Laia C., Elena , Laura, Mar, Clàudia, Ruth, Gio i Laia S.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.