L'entrenador del Barcelona Luis Enrique Martínez va ser distingit amb el premi al Millor Entrenador del 2015, durant la gala FIFA Pilota d'Or, que es va celebrar ahir al Palau de Congressos de Zuric (Suïssa). La FIFA va premiar el tècnic asturià pels cinc títols -Lliga, Lliga de Campions, Copa del Rei, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs- que va aconseguir en la seva primera temporada a la banqueta blaugrana.

El guardó el va recollir en nom de Luis Enrique el director tècnic del Barcelona, Robert Fernández, que va excusar l'absència de Luis Enrique a la gala: «No ha pogut ser aquí per compromisos professionals».

El tècnic del conjunt barcelonista, que succeeix el seleccionador alemany Joachim Löw en el palmarès, competia amb el català Pep Guardiola, guanyador de la Bundesliga amb el Bayern de Munic, i l'argentí Jorge Sampaoli, que va portat la selecció xilena a conquistar la Copa Amèrica. «Que no se m'oblidi compartir aquest premi, perquè sinó Luis s'enfadaria, amb tot l''staff' tècnic, el president, la nostra estimada afició i, sobretot, els nostres jugadors», va explicar Robert Fernández.

L'absència de Luis Enrique a Zuric no va ser l'única i, de fet, el seleccionador de Xile Jorge Sampaoli va ser l'únic dels tres candidats a tècnic que ahir va ser a gala. Ni Luis Enrique, ni Pep Guardiola van anar a Zuric i, per això, la FIFA va anul·lar l'habitual roda de premsa oficials del candidats. Sampaoli sí que atendre en solitari alguns mitjans i va fer pública la seva intenció de deixar la selecció xilena, tot i que encara té contracte.