Aquest diumenge dia 17 es durà a terme la 6a edició de la Mitja Marató de Muntanya de l’Albera, organitzada per la Unió Excursionista Llançanenca. Es tracta d’una clàssica dintre del circuit de mitges maratons del calendari gironí i la seva data anima que esdevingui la primera prova de la temporada per als participants, si bé Espolla ja va acollir la Marxa de la Sussissa el passat dia 3, de 7,6 km. La de l’Albera, però, serà de 21 km i més endavant serà el torn de Vilajuïga, la Jonquera, Agullana, Maçanet de Cabrenys i Cantallops, entre altres punts.

A la cursa hi prendran part un centenar de voluntaris i a cada control hi haurà una gran representació de membres que treballen perquè la cursa sigui molt més agraïda per als participants. En la darrera, hi van participar un total de 550 corredors i els vencedors de cada categoria van ser Marc Carós i Alba Segura.

Enguany, la cursa coincidirà amb el tret inicial de la Festa local de Sant Vicenç, que s’inicia el 22 de gener. Aquesta iniciativa es farà conjuntament amb l’Àrea de Turisme, ja que un dels principals objectius d’aquest departament és donar a conèixer el paisatge de Llançà i el seu entorn a través de la pràctica de l’esport.

El desnivell acumulat positiu de la prova és de 1.000 metres i tot el recorregut, apte per a corredors i caminadors, s’ha de fer en menys de sis hores (per a caminadors), tot passant pels 8 controls.

La ruta, amb llocs emblemàtics

L’itinerari que es proposa per a la Mitja Marató de l’Albera destaca per passar per punts emblemàtics com les tres ermites romàniques del municipi (Sant Genís del Terrer, Sant Silvestre de Valleta i Sant Martí de Vallmala), el punt més elevat de Llançà (el Puig d’Esquers, 605 metres), la vall de Sant Silvestre i la serra del Socarrador, amb vistes a les principals cales de Llançà i part del cap de Creus.

ALTRES PROVES

Palau-saverdera acull una marxa de 6 km el pròxim 30 de gener

El dissabte 30 de gener es farà a Palau-saverdera la segona edició de la Marxa Popular de Muntanya Balcó de l’Empordà, que constarà d’un recorregut assequible per a tots els nivells de 6 quilòmetres i 426 metres de desnivell, que portarà els participants a la Font de Dalt (punt de sortida i arribada), a l’ermita de Sant Onofre i als entorns del Mas Ventós. Es tracta d’una activitat popular, solidària i no competitiva, i tota la recaptació es destinarà a la Marató de TV3, enguany dedicada a la diabetis i l’obesitat. El preu de la inscripció anticipada, per als majors de 16 anys, és de 6 euros.

L’Entre Castells de Vilajuïga creixerà de manera substancial

El Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga ampliarà de manera substancial la cursa de muntanya Entre Castells, en la seva tercera edició. Si fins ara només realitzaven dues proves el diumenge, per al 2016 la jornada s’allargarà tres dies (de l’11 al 13 de març) amb cinc proves diferents destinades a totes les edats i nivells: trail (24 km), express (16 km), esprint (8 km), cursa infantil kids (de 300 m a 6 km) i quilòmetre vertical (2,5 km). Paral·lelament a les proves, amb arribada al Castell de Quermançó i a Sant Salvador de Verdera, hi haurà una fira de ­muntanya.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.