Miguel Ángel Ortega dirigia ahir a la tarda l'entrenament de l'Uni capficat per aconseguir que, abans de la cita de la Copa (6/7 de febrer), l'Spar Citylift Girona s'hagi convertit en l'equip agressiu, fort en defensa i molt dinàmic en les transicions que ell té al cap. Un estil semblant al que es va veure en els últims minuts del partit de diumenge contra el Cadí, on el cor i el compromís de les jugadores, passa per sobre de la resta. Un plantejament d'Ortega que, però, té molt poc predicament a la junta directiva de l'Uni, que veu amb preocupació la caiguda de l'equip al quart lloc de la classificació i en la qual diumenge moltes veus parlaven obertament de la necessitat de canviar l'inquilí de la banqueta. Les sensacions i, sobretot, els resultats dels pròxims partits, determinaran el futur de Miguel Ángel Ortega a la banqueta de Fontajau però la manca d'alternatives dins del club (ni Xavi Fernández, ni Mau Puig tenen disponibilitat laboral per agafar el càrrec) i els pocs entrenadors reconeguts en el món del bàsquet femení sense feina (la llista té pocs més noms que els de Ramon Jordana) no deixen gaire marge de maniobra.

La manera de treballar de l'Uni, que la junta ha mantingut al llarg de la dècada de vida del club, passa per no fer cap moviment en calent. A Fontajau les decisions sempre es couen a foc lent i si, en els pròxims dies, Miguel Ángel Ortega és destituït no serà sense que abans la gent del club hagi parlat més d'un cop amb ell per mirar de redreçar el rumb de l'equip. La temporada passada, quan Ramon Jordana es va saturar just després de la Copa, l'Uni ja tenia ben encarrilada la contractació de Roberto Íñiguez. Un canvi exitós, però, que va comptar amb el factor sort que l'actual tècnic del Nadezdha Orenburg vivia a la ciutat perquè el seu fill, Pablo, jugava amb el Girona FC. Una possibilitat, tenir un tècnic de prestigi residint a la ciutat, que no es dóna aquest cop: Alfred Julbe dirigeix ara el júnior i el filial del Barça i Trifón Poch treballa en el bàsquet argentí.

Demà partit d'Eurolliga

Aliè a les deliberacions de la junta i de l'entorn, Miguel Ángel Ortega preparava ahir el partit d'aquest dimecres contra el Castors Braine, d'Eurolliga. Amb ben poques opcions reals d'acabar la fase de grups en una de les dues posicions que donen accés a l'Eurocup, l'Uni s'agafa els partits de competició europea pensant a sumar alguna victòria més, només ha sumat la del partit del Wisla el passat octubre, i per intentar recuperar sensacions de cara a la lliga. Una competició domèstica on les gironines han caigut fins a la quarta posició de la Lliga després de la derrota d'aquest diumenge en el derbi contra el Cadí a Fontajau. Ara l'Uni té les mateixes deu victòries que el Mann Filter, tercer, i només una més que el cinquè (Gernika) i el sisè (Cadí). Per davant queden el líder, Perfumerías Avenida que, amb catorze victòries, va disparat a guanyar la Lliga Regular. El Conquero segueix segon, amb una victòria més que Mann Filter i Uni, però amb molts problemes econòmics. La plantilla no està cobrant i algunes de les seves millors jugadores, Luci Pascua i Maria Asurmendi, busquen un nou equip per deixar Huelva.