Pocs dies abans de l'esperat partit de Copa del Rei contra el Barça a Cornellà, l'Espanyol va encaixar la segona derrota consecutiva. Va fer-ho al camp d'un Eibar que, guiat pel japonès Takashi Inui, va sumar la tercera victòria consecutiva a la Lliga que deixa el conjunt basc en sisè lloc amb 30 punts. L'era Galca rep així la segona desfeta a la Lliga i els blanc-i-blaus es queden en zona de ningú: són tretzens, tenen 21 punts i tenen el descens a 6 per sota.

Liderat en atac per Borja Bastón i Sergi Enrich, l'Eibar va jugar amb molt ritme de bon inici i això ho va pagar ben aviat l'Espanyol. Inui, en una bona acció per la banda esquerra, va inventar-se una retallada cap a l'interior abans de definir amb cama dreta al fons de la porteria defensada per Pau López. Gerra d'aigua freda al quart d'hora i un munt de minuts per intentar la reacció. No és va arrugar l'equip de Galca. Gairebé no havia generat perill, però va ser capaç d'igualar forces quan el gironí Joan Jordán, amb la col·laboració de Pantic, va establir les taules.

Amb l'1-1 al marcador, va ser l'Eibar el que va tornar-se a fer amb el control del matx, encara que sense ocasions. Va ser Hernán Pérez el que va buscar el segon per als catalans, però va aturar bé la pilota Riesgo. A l'altra porteria, Borja Bastón va gaudir d'una molt bona oportunitat per marcar. El seu xut va marxar fora quan Ipurúa ja cantava el gol.

El pas pels vestidors va asserenar el ritme del partit, que va baixar la seva intensitat al segon acte. Les nombroses interrupcions i el joc aturat, beneficiava a un Espanyol que es limitava a defensar, donant el punt per bo, tot esperant rematar el rival al contracop. De nou, va ser Hernán Pérez el que va fregar el gol, tot i que la pilota es va estavellar al pal.

L'Eibar va espolsar-se la son de les orelles i de nou va espavilar, llançant-se en atac. Inui, el millor blaugrana, va ser enderrocat a l'àrea per Javi López, i l'àrbitre, després d'uns segons d'incertesa, va assenyalar el penal que va llençar Borja Bastón, transformant-lo per posar el 2 a 1 al marcador a favor dels blaugrana.

A continuació, Riesgo va estar atent per atrapar una pilota la qual anava a rematar Caicedo després d'un servei de falta que va treure ràpid el conjunt espanyolista. L'Eibar es va animar amb el marcador a favor i Inui va intentar una vaselina que atrapava el porter Pau López, qui també aturava un xut llunyà de Borja Bastón en la següent ocasió. L'oportunitat més clara, això no obstant, va ser la de Borja Bastón, qui després d'un ràpid contracop es quedava sol davant el gironí, el qual va aturar el xut bombat del davanter.