La mala dinàmica es trenca. Per fi s'ha acabat la primera volta i la segona comença de forma il·lusionant per la Unió Esportiva Figueres, després de sumar una important victòria (2-0) davant el Cerdanyola, un rival de la mateixa zona que els de Vílchez. La victòria, a més, serveix per guanyar els vallesans en el gol average, ja que en el partit de la primera volta el resultat va ser d'empat sense gols.

El Figueres va començar el partit amb les idees molt clares i l'objectiu de la porteria entre cella i cella. Si bé la primera ocasió va ser pel Cerdanyola, que va aprofitar una mala cessió de Ferran Grau cap Aleix i Javi Sánchez va estar a punt de transformar-la en el primer gol. Un miratge. Els de Vílchez es van convertir en els dominadors del partit i van saber com arribar amb perill a la porteria visitant.

La primera ocasió clara va anar dins la porteria, avançant a la Unió. Adrià Casanova va aprofitar una assistència de Ferran Grau (que esmenava l'error del principi) per superar el porter amb un tir creuat després d'un bon esprint amb el defensa visitant Víctor Duran. Era el minut 22. Novament Adrià Casanova, abans del descans, va tenir el segon gol a les seves botes, però la pilota va sortir massa creuada, a tocar del pal esquerre.

A la segona part el Figueres es va desdibuixar. Sense trobar línies de passada clares els de Vílchez van començar a córrer més del que era convenient per poder mantenir un cert control sobre la pilota i, si bé ells van tenir la major part de possessió, el domini mai va arribar als nivells de la primera part. Els visitants, a més, s'acostaven amb menys timidesa a la porteria d'Aleix. De mica en mica el Cerdanyola es trobava més còmode al terreny de joc, però l'entrada de Roger Brugué per part del Figueres, va fer que haguessin de reordenar línies al darrere per evitar que el jove jugador unionista trobés petroli en el seu desordre.

Amb tot els de Vílchez van haver-se de posar la granota de treball per evitar que el Cerdanyola arribés amb comoditat a l'àrea i, fent aquesta feina, descuidaven la davantera. Si s'hagués pogut marcar el gol de la sentència abans, aquesta feina no hauria estat necessària, però el gol de la tranquil·litat no va arribar fins a temps de descompte, obligant al desgast als altempordanesos. Així doncs, en l'afegit, Ritxi Mercader va rebre una pilota d'Adrià Casanova i, amb molta ràbia va aconseguir superar l'obstacle de Juli per marcar el definitiu 2-0.