El Barça va acomiadar la primera volta de la Lliga -a l'expecttiva de disputar al febrer el partit ajornat amb l'Sporting- com a líder provisional de la competició, a l'espera del que faci avui l'Atlètic de Madrid al camp del Celta, després de golejar al Granada (4-0) amb un triplet de Leo Messi i un altre gol de Neymar. Va ser un partit enormement plàcid per als blaugranes, un oasi enmig dels derbis d'alt voltatge que ha hagut de lluitar amb l'Espanyol i el tercer acte del qual es viurà dimecres a Cornellà-el Prat, en la tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei.

No va sortir el Granada a esperar el Barça, tampoc a buscar-lo, i va pagar aquesta indefinició tàctica i la seva manca de convicció per somiar amb fer quelcom gran al Camp Nou. Sandoval va armar una defensa avançada de cinc homes i, amb l'equip andalús partit pel mig camp, els blaugranes van jugar a plaer des del xiulet inicial. Arda Turan i Rakitic tenien llicència per posar pilotes directes a Messi, Neymar i Suárez, les quals l'argentí va aprofitar per fer dos gols abans que el partit arribés al minut 20.

Messi va signar un doblet en culminar, primer, una assistència d'Arda, de nou titular, i una preciosa triangulació al primer toc entre Neymar i Luis Suárez, per fer el 2-0. El primer gol va arribar al minut 7 de partit i el segon al 14 i el partit ja feia molta pujada per als andalusos, i per als culers es presentava una tarda plàcida al Camp Nou. Abans del primer gol, Messi va deixar sol amb una passada de tiralínies Jordi Alba, que va xutar un pèl desviat de la porteria defensada per Andrés Fernández.

Del Granada, amb prou feines havia notícies. El quadre blanc-i-vermell va marxar al descans amb només dos gols en contra, però li podien haver caigut perfectament mitja dotzena. Messi, Neymar i Luis Suárez van tenir algunes ocasions claríssimes. A l'argentí, el porter del Granada li va treure una mà prodigiosa, el brasiler va desviar el punt de mira en una volea amb l'esquerrana i l'uruguaià va errar un gol cantat amb Andrés Fernández ja batut.

Doria, el millor de la defensa visitant, també va avortar in extremis dos o tres contraatacs locals que prometien acabar al fons de la xarxa. Perquè el Barça, que recuperava la pilota amb insultant facilitat a cada pèrdua, va arribar com i quan va voler.

Els andalusos, amb el jove jugador veneçolà Peñaranda lluitant sol amb tota la defensa blaugrana, només van arribar una vegada a l'àrea defensada per Bravo en tota la primera meitat i va ser amb un xut desviat de Rochina des de la frontal, al límit del descans.

Va sortir més viu el Granada després de la represa, pressionant el Barça més amunt i buscant amb una mica més d'intenció la porteria defensada per Bravo, en part, a causa de l'excés de relaxació del conjunt de Luis Enrique. Lombán ho va intentar en una falta directa, però el seu xut va acabar mansament a les mans del porter xilè. Encara que la millora ofensiva del Granada era una evidència, l'equip de Sandoval seguia dessagnant-se enrere.

Una internada de Neymar per l'esquerra acabava amb un remat del brasiler al pal. El rebot arribaria a la bota esquerra de Messi, que xutava al fons de la xarxa per signar el seu triplet abans de l'hora de joc. Aquí va quedar definitivament liquidat el partit. Però Neymar volia el seu gol. Entre filigrana i filigrana i els laments de Suárez -una tarda d'aquelles per oblidar la que va tenir ahir l'uruguaià- el va trobar a set minuts del final, per tancar la golejada local amb el porter Andrés ja venut.

Al final, victòria i lideratge provisional per un Barça que ja pensa en el dur partit de dimecres al camp de l'Espanyol, corresponent a la Copa del Rei. En Lliga, el proper diumenge el conjunt blaugrana rebrà l'Athletic al Camp Nou.