«Jo només visc el present i el present és el Granada», va deixar clar Luis Enrique ahir en la vigília del partit d'aquesta tarda contra el Granada. El tècnic asturià va refusar parlar de qualsevol tema que no fos el partit contra els andalusos. El Barça rep el Granada, en un partit propici perquè els blaugranes optin a recuperar el lideratge que van perdre la passada jornada amb el seu empat sense gols a Cornellà-el Prat. La visita del conjunt andalús, que arriba entre els dos derbis copers contra l'Espanyol, hauria de ser un oasi per als blaugrana, que confien aconseguir un triomf que posi pressió a l'Atlètic de Madrid en la seva difícil visita a Balaídos de demà.

A dos punts dels blanc-i-vermells a la classificació, però amb un partit menys, el Barça confia tancar la primera volta -encara que li faltaria disputar el partit ajornat contra l'Sporting- dalt de la taula amb victòria. El seu principal enemic pot ser la relaxació, típica en els compromisos que procedeixen altres en els quals la càrrega emocional i la tensió han estat protagonistes.

Va ser el cas del derbi de dimecres passat contra l'Espanyol, que el Barcelona va resoldre per 4-1 però en el qual va passar de tot. Expulsions, enfrontament en el túnel de vestidors i posterior creuament de declaracions entre jugadors. Dimecres que ve, els dos equips tornaran a veure's les cares a Cornellà-el Prat i Luis Enrique vol aprofitar el partit de la Lliga contra el Granada de demà per donar descans a alguns dels seus titulars. Aleix Vidal podria substituir Dani Alves al lateral dret, Mathieu Jordi Alba a l'esquerre i Mascherano avançar la seva posició per donar descans a Busquets. Un altre dels que podrien començar a la banqueta és Iniesta, amb la qual cosa Rakitic tornaria a l'onze i Arda Turan repetiria a l'onze titular. El tècnic asturià, que recupera també Sergi Roberto després de causar baixa a la Copa per un cop en el quàdriceps, mantindrà, això sí, el seu trident ofensiu. La presència de Messi i Neymar sembla innegociable, i Suárez ja descansarà a la Copa, on està sancionat.

De la seva banda, el Granada arriba al Camp Nou amb la baixa de darrera hora del defensa francès Foulquier, engripat.