El porter de l'Espanyol Pau López va ser dimecres un dels protagonistes del derbi de Copa contra el Barça. Per les seves aturades, però també perquè el gironí va estar immers en diverses picabaralles amb futbolistes rivals com Luis Suárez i Leo Messi. En una d'aquestes el futbolista gironí va trepitjar l'argentí i ahir va voler donar la seva versió dels fets al final de l'entrenament a la Ciutat Esportiva. «Mai vaig a un terreny de joc a fer mal a un company, sigui de l'equip que sigui».

El porter gironí va valorar aquella acció com «una jugada més del partit». «Arda Turan em toca a la cara i això no es veu», va indicar el futbolista, que té «la consciència molt tranquil·la» i va apuntar que és «el seu problema» si alguns rivals no van voler donar-li la mà al final del partit. El jugador blanc-i-blau va mantenir que la tensió en aquest tipus de partits és comprensible. «En el camp pots dir moltes coses i quan acaba el partit, ja està. Quan xiula l'àrbitre s'acaba l'espectacle», va dir el porter, que va insistir que l'Espanyol «és un equip intens, no violent».

Com a bon jugador del planter, Pau López va confessar que va gaudir amb el pols davant el Barcelona, rival ciutadà de l'Espa?nyol: «M'ho vaig passar com un nen petit. És el partit en què millor m'ho he passat en el camp. Per a un futbolista del planter enfrontar-se contra el Barça sempre és especial. Són derbis xulos, tothom els vol jugar».

D'altra banda, el jugador de Sant Esteve de Llémena va evitar augurar l'ambient que hi pugui haver en el partit de tornada, el 13 de gener a Cornellà-el Prat. «No crec que sigui el moment de parlar ara de dimecres. Quan passi el partit contra l'Eibar (aquest diumenge a les 18.15 hores corresponent a la lliga) ja pensarem en el derbi i tot el que l'envolta», va considerar. Finalment, el porter va valorar els incidents després del partit en el túnel de vestidors: «Jo vaig arribar una mica tard, estava parlant amb una persona del Barcelona en el túnel i suposo que el que posa en l'acta és el que realment va passar». L'àrbitre va consignar a l'acta que Luis Suárez hauria increpat jugadors espanyolistes, però diverses fonts apunten que els protagonistes de l'embolic van ser Mascherano i, precisament, Pau.

Piqué, el provocador

El derbi també cueja per la part institucional. Ahir el vicepresident de l'Espanyol, Rafael Entrena, va dir que el central del Barcelona Gerard Piqué «porta instaurat en la provocació quasi permanent, dins i fora del camp, i sembla que se sent molt còmode». Entrena va afegir que aquest «senyor» ha passat «moltes línies vermelles fa temps». «No perdré ni un minut a comentar la seva última ocurrència», va asseverar, i es va remetre a les declaracions de Víctor Álvarez, en les quals afirmava que no havia de parlar amb qui falta el respecte a companys de professió.

Piqué, al final del partit de dimecres, va dir en declaracions a Canal+Partidazo que esperava que «la meravellosa minoria», en referència a l'afició de l'Espanyol, omplís Cornellà dimecres que ve «perquè en el derbi de la lliga hi havia molts llocs buits».

D'altra banda, el mandatari blanc-i-blau va valorar els incidents en el túnel de vestidors després del partit. «Jo no hi era, evidentment, però hem parlat amb els jugadors. El que va passar allà, o part d'això, ja s'ha vist en l'acta arbitral. Els fets es desqualifiquen per si mateixos», va subratllar.

Entrena va afegir que entre les directives dels dos clubs no existeix «cap problema». A més, va avançar que des de l'Espanyol es farà una crida als seus seguidors en el pròxim derbi, el 13 de gener, per reivindicar-se com a afició, «però sempre allunyats de la violència de qualsevol tipus».

Una sanció a Suárez?

El Comitè de Competició de la RFEF es reunirà aquest migdia a Las Rozas per analitzar les conseqüències del partit de Copa, on van ser expulsats Hernán Pérez i Diop (Espanyol), a més de ser protagonista Luis Suárez al túnel de vestidors segons l'acta arbitral.

Juan Martínez Munuera va escriure que el davanter uruguaià hauria dit «Aquí us estic esperant, veniu aquí; Sou una deixalla» a diversos jugadors rivals quan s'estaven retirant del camp. No s'espera que el Comitè acabi sancionant el davanter, que podrà seguir jugant amb normalitat.